Gachályi Gréta a legjobb kadet női párbajtőröző

2022. szeptember 29. 15:49 | behir.hu

Kadet és junior Magyar Kupa versenyekkel kezdték meg a párbajtőrözők a 2022-23-as vívószezont a közelmúltban.

A kadet hölgyek mezőnyében Gachályi Gréta esélyeshez méltóan veretlenül abszolválta a csoportkört, majd egy kivétellel könnyed győzelmekkel menetelt a döntőig. Egy kellemetlen, védekező stílusú versenyző volt a mezőnyben, az MTK-s Miskó Dorina, akit 9-8 arányban múlt felül a csabai tehetség.

Nem mellesleg Gréta útjába került az újonc létére remekül teljesítő klubtárs, Juhász Hanna is. Azt követően a döntőben parádés asszókban múlta felül ellenfeleit. Az első helyért 15-5-re verte meg Nébald Franciskát (MTK), így veretlenül megnyerve a versenyt bizonyította, hogy ma, itthon ő a legjobb kadet női párbajtőröző. Hanna 25. lett.

A fiúk versenyén Petrovszki Áron kóstolt bele az idősebbek mezőnyébe. Beverekedte magát a legjobb 32 közé, ahol a rutinosabb Balázs Bence (MTK) legyőzte, de 30. helyezése dicséretes teljesítmény.

A juniorok mezőnyében is remekül szerepelt Gachályi, akit a döntőben régi nagy ellenfele Wimmer Dorina (MTK) állított meg. Gréta ezúttal az ötödik helyen fejezte be a versenyt.

Ezekkel az eredményekkel Gachályi Gréta növelte előnyét a kadet ranglistán, míg a juniorok között a negyedik helyre lépett előre.

Forrás: Galli Zsolt, Alföld Vívó Akadémia

További programok »

FEL