Közút: Tovább folytatódnak a tervezett növénygondozási munkák Békésben

2021. március 1. 18:58 | behir

Ezen a héten is folytatják a növényzetgondozási munkákat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei Békés megyében. A békéscsabai, a gyomaendrődi, az orosházi és a sarkadi mérnökségek területén végzett munkálatok ideje alatt forgalomkorlátozásra és ideiglenes lezárásokra számíthatnak a közlekedők.

A munkálatok ezen a héten a 47-es főút 113-as és 121-es kilométerszelvényei között, Gyomaendrőd és Kondoros között, a 46-os főút 33-as és 41-es szelvényei közötti szakaszon, Mezőkovácsháza és Battonya között, Tarhos elágazás és Doboz között, továbbá a Gerla-Veszely összekötő út egy szakaszán zajlanak majd – írja közleményében a közútkezelő. 

Az érintett szakaszokon a forgalombiztonság növelése érdekében a szakemberek kivágják a forgalomra veszélyes fákat és a gépi kaszálásokat akadályozó cserjefoltokat, továbbá gallyazási munkákat és kézi növényzetgondozást is végeznek a megfelelő űrszelvények kialakítása érdekében.. A munkavégzés során keletkezett növényi hulladékot gépi aprítással ütemezetten távolítják majd el a tiszta és esztétikus útkörnyezet érdekében. A munkavégzés környezetében sebességkorlátozásra, a fák döntése és burkolatról való eltávolítása alatt teljes útzárra is számíthatnak a közlekedők.

A társaság a forgalomkorlátozással és lezárással járó útszakaszok környezetében a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket. Továbbá arra kérnek mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a munkákat az ő érdekükben végzik el.

Itthon

Az LMP továbbra is kiáll az őshonos nemzeti kisebbségek jogai mellett

A Lehet Más a Politika parlamenti frakciójának vezetője, Keresztes László Lóránt és Takács Péter, a párt dél-alföldi regionális elnöke tartott sajtótájékoztatót szerdán Békéscsabán. Kiderült, hogy az LMP az Európai Bizottság januári elutasító döntése után is tovább küzd a kisebbségek, köztük Székelyföld autonómiájáért.
2021. április 14. 18:42
FEL