Füzesgyarmaton találkoztak a gazdák és vállalkozók

2018. február 3. 13:39 | Horváth Szabolcs

A VII. Füzesgyarmati Gazda -és Vállalkozónapok Vidékfejlesztési Konferencia legfontosabb célja a helyi fejlődő iparágak közötti partnerkapcsolatok építése és az, hogy minél több információt kapjanak a gazdák, a vállalkozók az elnyerhető Európai Uniós forrásokról.

Több olyan kisebb vállalkozás van Füzesgyarmaton, amely nemcsak értéket teremt, de jó hatással van a település gazdaságára – fogalmazott Bere Károly. A település polgármestere hozzátette, ez a nap is a gazdákért, a vállalkozókért van, akiknek próbálnak minél több információt nyújtani arról, hogyan fejleszthetnek, milyen uniós pályázati források állnak a rendelkezésükre.

– A legfontosabb az, hogy a helyi kisebb vállalkozásokat minél több itteni beruházásba vonjuk be. Ezzel a cégeknek is biztosíthatunk megélhetést, segítjük a helyben maradás lehetőségét és Füzesgyarmat gazdaságát is élénkítjük – fűzte hozzá.

A konferenciához kapcsolódóan a magyar tulajdonban lévő Golden Pallet Kft.-t is megtekinthették az érdeklődők. A dinamikusan fejlődő vállalkozás a város egyik legnagyobb adózója.

– Öt év alatt megdupláztuk a munkavállalóink létszámát. A 90 dolgozónk távolabbi településekről és Füzesgyarmatról jár dolgozni a céghez. Az utóbbi idők beruházásai is igen jelentősek voltak, amelyek a hatékonyságot, a termelékenységet növelték. Így a külföldi piacokat is maradéktalanul ki tudjuk szolgálni jó minőségű áruval. A fejlesztések nem állnak meg a cégünknél, akár ha a humánerőforrást, akár a technológiát nézzünk – nyilatkozta Dr. Csabai Zsolt, a Golden Pallet Kft. operatív igazgatója.

Erre az alkalomra olyan neves előadókat hívtak meg a szervezők, mint például Dr. Rákossy Balázs, aki a vállalkozások előtt nyitva álló Európai Uniós fejlesztésekről, pályázatokról beszélt, vagy éppen Zalai Mihályt, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnökét, aki az együttműködésekről beszélt a települési önkormányzatok között. Az előadások a konferencia után az esti órákban pedig átadják "Év Vállalkozása 2017" díjat.

További programok »

Gazdaság

Brüsszel új terve a szankciók megszegése nélkül garantálná az orosz gázimportot

Brüsszel új, az orosz gázimportra vonatkozó elképzelése alapján, mondhatni, a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad. Az Európai Bizottság pénteki zárt ülésén közölte a tagállamok képviseletével, hogy új iránymutatása szerint az európai gázimportőrök euróban vagy dollárban is nyithatnak számlát a Gazprombanknál a Kreml követeléséhez igazodva. Ez lehetővé teszi a tagállamok importját bonyolító vállalatok számára, hogy a szankciókkal összhangban vásároljanak földgázt.
2022. május 16. 17:56
FEL