Füzesgyarmaton, Gyulán és Vésztőn nézhetjük majd meg, milyen egy modern gyár

2019. október 30. 07:25 | behir

Több mint 70 gyár nyitja meg kapuit a Modern gyárak éjszakáján.

A rendezvényt szervező Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán elmondta: az érdeklődők a moderngyarakejszakaja.hu oldalon regisztrálhatnak az eseményre.

A 73 gyár összesen hétezer látogatót fogad, de a helyek fele már az első héten elfogyott - jegyezte meg György László.

Elmondta: a rendezvény célja, hogy ismertessék meg a nagyvállalatok által használt technológiákat a magyar kis- és közepes vállalkozásokkal (kkv-k), dolgozóikkal és a fiatal, szakmát tanuló magyarokkal. A program által a vállalkozások tudatosíthatják saját értékeiket és megmutathatják magukat azoknak a potenciális munkavállalóknak, akikre a gazdaság növekedésével különösen nagy igényük van - fűzte hozzá.

 

 

Három Békés megyei cég csatlakozott eddig a programhoz

A rendezvényhez csatlakozott a füzesgyarmati KUKA Hungária Kft., amely a világ egyik vezető automatizálási szakértőjeként és ipari robot gyártójaként ismert KUKA cégcsoport leányvállalata. Az 1991-ben hazánkban megalakuló vállalat a robotvezérlések előállításán, használt robotok felújításán, robotértékesítésen és szervizelésen túl, a robotok szoftverének fejlesztésével-tesztelésével és SSC szolgáltatásokkal foglalkozik. 

Az érdeklődők szintén meglátogathatják az 1996-ban alakult gyulai Lovász Forgácsoló Kft.-t. A magyar magántulajdonban lévő vállalkozás fő tevékenysége forgácsolt alkatrészek gyártása. Korszerű, gyulai üzemében több mint 30 CNC megmunkáló gépen történik a gyártás. 

A harmadik Békés megyei illetékességű cég, amely részt vesz a programban, a vésztői Electraplan Kft. A vésztői telephelyen a gyártás 2014-ben kezdődött meg. Jelenlegi gyártásait a különböző sajtoló-, hegesztő-, daraboló gépek mellett CNC lézervágó, profilozó és élhajlító gépei segítségével végzi. 

 

Forrás: MTI/behir.hu

További programok »

FEL