Füves cigi, kifosztás, baleset- szombati kék hírek

2016. május 29. 07:54 | behir.hu

Békés megyében 2016. május 28-án személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés a rendőrségre.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2016. május 28-án bűnügyi őrizetbe két békéscsabai férfit. Az 50 éves M. Pál és a 48 éves V. Mihály 10 óra körül Békéscsabán, a Munkácsy téren hajléktalan társuktól vettek el pénzt és italt. Egyikük fenyegette, bántalmazta a férfit, aki az elsődleges információk szerint könnyű sérülést szenvedett. A rendőrség M. Pál ellen zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást, V. Mihályt pedig kifosztás bűntett elkövetésével gyanúsítja.

A bíróság távoltartó határozata ellenére jelent meg nagymamája házában egy férfi 2016. május 28-án Békéscsabán. Fenyegette a nőt, pénzt követelt tőle, majd belerúgott egy ajtóba, amelynek az üvege kitört. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 34 éves békéscsabai férfit a távoltartó határozat szabályainak megszegése szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési őrizetbe vette és három napon belül bíróság elé állíthatja.

Békéscsabán, az egyik vendéglátóhelyen a 2016. május 29-én 1 óra körül tartott ellenőrzés során egy barátnőjével szórakozó lány táskájában kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök. A cigarettákat a nyomozók lefoglalták és hatóanyag tartalmukat szakértővel vizsgáltatják meg. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a történtek ügyében kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A rendőrök mindkét lányt előállították és a nyomozás során vizsgálják, hogyan jutottak hozzá a kábítószergyanús növényi törmelékből sodort cigarettákhoz.

Forrás:police.hu

FEL