Futsal bajnokság Békéscsabán

2018. január 21. 08:06 | Szabó Rita

Sípszó, szurkolás és kemény csaták jellemezték a Békés Megyei Futsal Bajnokság békéscsabai fordulóját. Hétvégén az utánpótláscsapatok kispályán mérkőztek meg egymással.

A Kazinczy Ferenc Általános Iskola csarnokában, rendezték meg hétvégén a Békés Megyei Futsal Bajnokság csabai fordulóját. A teremfoci különlegessége, hogy egész évben játszható, de ezt leszámítva nem sokban tér el a nagypályás labdarúgástól.

Annyiban különbözik ez a nagypályás játéktól, hogy teljesen más a labda. Olyan labdával játszanak a gyerekek, ami nem pattan annyira, így megkönnyíti a játékosok dolgát. A futsal során több a labdaérintések száma, és ez technikai valamint taktikai értelemben is kiválóan beilleszthető a futballképzésbe - fogalmazott Zöldi Sándor a Bozsik Program regionális koordinátora.

Nagy Máté a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia U11-es korosztályának játékosa már öt éves kora óta foglalkozik kispályás labdarúgással. A fiatal játékostól megtudtuk, hogy sokat készültek a megmérettetésre, céljuk a győzelem a bajnokságban. A nyerésen túl azonban a sport iránti szeretet is vezérli az ifjú labdarúgót.

– Szeretem amikor összedolgozik a csapat és ki lehet játszani az ellenfelet. Nagyon jó érzés, amikor egy szép akcióból gólt lövünk - mesélte a játékos.

Megyei bajnokság révén több településről is neveztek a versenyre, ahol U11, U13, U15, és U17-es korosztályban csapnak össze egymással a csapatok.

– Nyolc hétvégét érint a bajnokság. Négy csoportba osztják a csapatokat a szervezők, és ebből a négy csoportból lehet továbbjutni - árulta el Sajben GáborBékéscsabai Labdarúgó Akadémia U11-es korosztályának edzője.

Azok az együttesek, amelyek a legjobban teljesítenek a megyei fordulóban, továbbjuthatnak a területi, majd pedig az országos bajnokságra, amelyet Budapesten rendeznek meg.

 

További programok »

Itthon

Lakástűz-szimulációval a megelőzésért

Lakástűz-szimulációt tartottak pénteken este Békéscsabán. A főtéri „látványosság” elsődleges célja a figyelemfelkeltés volt, hiszen, mint megtudtuk a legtöbb tűzeset egy kis odafigyeléssel elkerülhető lenne. A lánglovagok idén eddig összesen 243-szor vonultak tűzhöz, ebből négy tragédiával végződött.
19:01
FEL