Futball-láz Békéscsabán: Nagy led falon élvezhetjük a foci vb meccseit

2018. június 12. 07:51 | Kovács Dávid

Június 14-én kezdetét veszi az egész világot lázban tartó labdarúgó-világbajnokság. A békéscsabai sportrajongók idén egy igazi közösségi élmény részvevői lehetnek, ugyanis a Szent István téren egy 2x3 méteres LED falon nézhetik végig a meccseket. A program részleteiről Kozma János, a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója beszélgetett Szabó Ritával, a 7.TV Aktuális című műsorában.

 

– Hogyan jött az ötlet? Kik vesznek részt a kezdeményezésben?

– Két évvel ezelőtt, a labdarúgó Európa-bajnokságot már lehetett követni a Szent István téren, az is a mi szervezésünkben zajlott. Úgy gondoljuk, hogy ez egy olyan nagy esemény, amely sokakat érdekel, szerettük volna még jobban kiszolgálni a focirajongókat. Szerencsésen alakult a történet, hiszen a Békéscsabai Médiacentrummal, a vagyonkezelő egyik tagvállalatával együttműködésben közösen indítottuk a kezdeményezést, így a cég biztosítja a 2x3 méteres LED falat.

 

– Mit lehet tudni a program részleteiről? Mivel várják az érdeklődőket?

– A Szent István téren, a Fiume étterem és a gyógyszertár között, a városházával szemben állítjuk majd fel a LED falat. Ez a terület a délutáni órákban árnyékos, ezt is figyelembe kellett venni a délutáni mérkőzések miatt. A program ingyenes lesz. Igyekszünk „meccs-feelinget” teremteni, tehát a szurkolók a sör mellé virslit és csülköt is fogyaszthatnak, de üdítőkkel és ropogtatnivalóval is várjuk majd a vendégeket. A vb első napjától kezdve minden nap nyitva leszünk, a csoportküzdelmek alatt 13 órától este 23 óráig várjuk az érkezőket. A legizgalmasabb mérkőzésekre olyan beszélgetéseket tervezünk, amelyekre főként helyi szakértőket várunk, így meg lehet majd vitatni a legérdekesebb történéseket.

 

– Milyen kiegészítő programok várhatók?

– A gyerekekre és a családokra is gondolunk, ugrálóvárat és játékokat is biztosítunk a helyszínen. A nyár folyamán a Csabai Nyár előadásai várják az érdeklődőket, illetve a bábfesztivál kísérőprogramjai is a főtéren kapnak helyet, de ezek a rendezvények reményeink szerint jól megférnek majd egymás mellett.

 

További programok »

FEL