Futás a koraszülöttekért

2020. január 24. 13:17 | D. Nagy Bence

Új gyulai kezdeményezés segíti a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány munkáját. A közelgő eseményről dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, az alapítvány elnöke beszélt egy pénteki sajtótájékoztatón.

A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány 2016-os megalakulása óta egy mentőjármű beszerzésén dolgozott. A szervezet 2019 februárjában szerezte be a mentőautót, amely első útját 2019 májusában tette meg, azóta pedig közel 125 esethez vezényelték ki. Az alapítvány elnöke elmondta, hogy egy gyulai egyesület segítséget ajánlott fel egy jótékonysági futógála formájában.

 

Szerdán négyoldalú együttműködést írtak alá, annak érdekében, hogy a koraszülöttmentő elkezdhesse működését márciusban. Fotó: Tóth Áron

 

A február 15-én, Gyulán zajló futógála ötletével az Egészség Minden Generációnak Gyulai Sport Egyesület kereste meg a koraszülöttmentő alapítványt. Az egyesület titkára, Medve Edina tájékoztatójában kiemelte, hogy a mentőautó költségeinek fedezésében szeretnének segíteni. Az egyszer használatos eszközök és a jármű karbantartása nagy összegeket emészt fel, így a futógála nevezési díját az egyesület teljes egészében a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány rendelkezésére bocsátja.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a közelgő esemény híre több mint tízezer emberhez jutott el a megyében, a szervezők remélik, hogy a februári, jótékonysági futógála sok százakat mozgat meg.

További programok »

FEL