Fuss és segíts!: Elrajtolt a jótékonysági futóverseny – galériával

2022. október 16. 10:54 | Szabó Judit

A Békés Megyei Kormányhivatal és a Gál Ferenc Egyetem második alkalommal rendezett közösen jótékonysági futóversenyt, amelyre a legkisebbektől a legnagyobbakig több százan adták le nevezésüket.

A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmódra, a sport közösségépítő erejére, az összefogás és a jótékonykodás fontosságára. A verseny nevezési díjaiból és a versenyen gyűjtött adományokból az ÁGOTA® Alapítvány - Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány, kiemelten közhasznú, nonprofit szervezetnek az állami gondoskodásban élő gyermekekért végzett munkáját támogatják.

– Ez a második Fuss és segíts! rendezvényünk a Gál Ferenc Egyetemmel közösen, mert úgy gondoltuk, hogy az egyébként mindennapos együttműködésünket egy olyan szintre emeljük, ahol tudunk segíteni és tudjuk népszerűsíteni az egészséges életmódot – fogalmazott Takács Árpád.

Fotó: behir.hu

A Békés Megyei Kormányhivatal főispánja elmondta azt is, hogy az elmúlt évi futóverseny várakozáson felüli volt, és idén is legalább ötszázan álltak rajthoz. Idén a szociális szférában, hátrányos helyzetben élő gyerekek támogatása volt a cél.

Kothencz János, a Szent Ágot Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója elmondta, hogy közel tízezer családból kiemelt gyermeket támogatnak országszerte. 

– Szavakba nem tudom önteni, hogy milyen jó érzés itt lenni. Nagyon szépen köszönjük. Alapvetően Békés megyéből jönnek hozzánk rendzseresen gyerekek, fiatalok, akár táborokba, akár az évközi karitatív programjainkra. Kimondottan ezeknek a programoknak a támogatására hasznájuk majd a befolyt összeget – emelte ki Kothencz János.

A gyermekek futamával kezdődött a reggel, ahol száz, kétszáz, ötszáz méter és 1 kilométeres távok voltak. A felnőtt kategóriában választhattak a résztvevők a három, hat, valamint tizenkét kilométeres váltó közül.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatóságának csapata is indult a tizenkét kilométeres váltóban. 

Fotó: behir.hu

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei elnöksége is részt vegyen mindenféle jótékonysági eseményen, ahol tudjuk segíteni a rászoruló embereket – emelte ki Vincze Dávid Edgár.

A résztvevők reggel nyolc órától vehették át rajtszámaikat, majd egy közös bemelegítés volt. Ezután fél tízkor indult a jótékonysági futóverseny.

Galéria

További programok »

Itthon

Másodjára is megrendezték a Diáksport Napot a Vízműben

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai immár másodjára szervezett diáksport napot a megye székhelyhez tartozó kollégisták számára. A 8 városi kollégium csapata a tavalyi évhez hasonlóan 7 különböző sportágban száll szembe egymással.
17:20
FEL