Furi Feri az emlékházban

2023. június 25. 06:10 | Such Tamás

Pontosabban ezúttal Furi Feri az állatkertben járt. Főhősünk hihetetlen kalandjairól Döge Csaba és Szilágyi Attila zenészek meséltek szombat délután, a békéscsabai Munkácsy Emlékházban.

Döge Csaba és Szilágyi Attila két évvel ezelőtt, egy gyulai családi napon találkoztak először. Mint egy Furi Feri mesében, összebarátkoztak, terveket szőttek egy varázslatos zenés műsorról, amit hamarosan színpadra is vittek.

Az alapkoncepció az volt, hogy egy szép kis történetbe különböző hangszereken eljátszott dalokat fűznek. Így is történt. Amíg Attila gitározik és énekel, addig Csabi meg csak fújja a harsonát a trombitát, a tubát, a tenorkürtöt és a furulyákat.

 

Döge Csaba és Szilágyi Attila – Fotó: behir.hu/Such Tamás

(Csaba és Attila – Fotó: behir.hu/Such Tamás)

 

Az első közös produkció A néma furulya volt, amelynek közös jó barátjuk, a magnás Kara Misa írta a szövegét. Illetve a következők is az ő neve alatt futnak: Az elveszett puttony, amely egy karácsonyi történet és az aktuális Furi az állatkertben.

Szilágyi Attila úgy fogalmazott: Furi Feri egy Helikofferen érkezik az állatkertbe, ahol olyan különleges állatokkal találkozik, mint Paff, a bűvös sárkány, majd összefut a Nagy ho-ho-horgász halacskáival, illetve Mici mackóval. Miközben a nézők számtalan hangszert ismerhetnek meg.

 

Galéria

 

A Néma furulyában is jelen van a tanító célzat, ugyanis Feri mindvégig nem köszön vissza a barátainak. Már-már haragszanak is rá. De a végén kiderül, félre nyelt egy meggymagot és ezért nem tud megszólalni. Pedig nagyon fontos, hogy fogadjuk mások köszönését.

A viszontlátásra!

***

A rendezvény a Munkácsy Negyedben zajlott Múzeumok Éjszakája című programfolyam oszlopos eseménye volt.

 

Döge Csaba – Fotó: behir.hu/Such Tamás

További programok »

FEL