Friss zöldség, gyümölcs és tejtermék félmillió gyereknek

2020. január 19. 09:54 | behir

Az Agrárminisztérium közlése szerint több százezer gyermek jut friss termékekhez az iskolatej-, valamint az iskolagyümölcs- és iskolazöldség programokon keresztül.

A programokra a kormány ebben a tanévben összesen 7,81 milliárd forintot fordított, áll az Agrárminisztérium közleményében, mely szerint az iskolagyümölcs- és iskolazöldség programban 2309 általános iskola 536 ezer tanulója, az iskolatej programban pedig 2678 iskola 435 ezer diákja vesz részt.

A program célja az, hogy "kialakítsa a gyerekekben a rendszeres tej- és tejtermékfogyasztás, valamint a zöldség- és gyümölcsfogyasztás iránti igényt, továbbá hogy az egészséges táplálkozási szokások kialakításával csökkentse a túlsúly, az elhízás és az ezekhez kapcsolódó betegségek kockázatát."

Magyarországon az iskolák heti 3-4 alkalommal ingyenesen osztanak friss gyümölcsöket és zöldségeket, 100 százalékos zöldség- és gyümölcsleveket, illetve tejet, és tejtermékeket. A mostani tanévben eddig mintegy 1,2 millió adag friss zöldség, 15 millió adag friss gyümölcs, 3,2 millió adag zöldség- és gyümölcslé, illetve 1,8 millió liter tej és 758,5 ezer kilogramm tejtermék jutott el a diákokhoz - olvasható az Agrárminisztérium közleményében.

 

Forrás: MTI

 

 

További programok »

Itthon

Sporteszközöket adott a BRSE a Napsugárovinak

Könnyített súlyú röplabdákat, valamint egy tollaslabda-hálót adományozott a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület a Lencsési Óvodának. A sporteszközöket szerdán reggel adta át egyesület vezetése és játékosai a gyerekeknek.
2021. december 1. 13:57
FEL