Mi a helyzet a Franklin utcai úthibával?

2020. október 3. 12:13 | D. Nagy Bence

Több, mint egy hónapja már, hogy a jaminai Franklin és Bessenyei utca kereszteződésénél közlekedési bóják akadályozzák a forgalmat. A behir.hu munkatársai utánajártak annak, hogy mi állhat a sokáig érintetlenül hagyott úthiba hátterében.

A jaminiai Franklin utca lakosságát közel két hónapja foglalkoztatja az az útsüllyedés, amely a Franklin és a Bessenyei utcai kereszteződésnél alakult ki. Az utat kezelő szerv munkatársai egy hónapja két bóját helyeztek ki, hogy az arra közlekedők ne mélyítsék tovább a süllyedést, a figyelemfelhívó eszközök azonban jelentős kényelmetlenséget okoznak a forgalomban közlekedőknek.

Az egyik békéscsabai közösségi csoportban egy olyan fotó jelent meg pénteken, amelyen látható, hogy a bójákat valaki apró cserepes virágokkal díszítette fel. A behir.hu munkatársai péntek délelőtt a helyszínen jártak és összetalálkoztak azokkal a lakosokkal, akik a virágok kihelyezéséért felelősek. A két helyi úr, nevük vállalása nélkül elmesélte, hogy a lakosokat régóta zavaró problémára úgy próbálták meg felhívni az illetékesek figyelmét, hogy virágokkal díszítették fel a bójákat. A növényeket egyébként egy jaminai virágboltból szereték be áron alul, miután az üzlet tulajdonosa előtt is ismert volt a probléma és így akarta támogatni a kezdeményezést.

 

A lakosok a balesetveszélyre szerették volna felhívni a figyelmet a különleges kompozícióval.

 

Az útburkolati hibával kapcsolatban az önkormányzatot is megkerestük.

– A bejelentés már korábban eljutott hozzánk. Először úgy gondoltuk, hogy az útsüllyedés egy egyszerű kátyúzással is megoldható, de kiderült, hogy a süllyedés alatt ivóvíz–, szennyvíz– és csapadékvíz is fut. Már elindult annak a kivizsgálása, hogy a süllyedést mely közmű okozhatta – nyilatkozta Csiaki Tamás, a békéscsabai polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályának vezetője. Mint mondta, nem tudtak minden közművet átnézni, ugyanis egyes vízállások miatt szükségessé vált az Alföldvíz Zrt. és a csapadékvíz üzemeltetését végző szakcég bevonása is. Az osztályvezető hansúlyozta, hogy várhatóan a jövő hét folyamán meg tudják állapítani a probléma okát, amit majd a hét második felében helyreállítási munka is követhet.

További programok »

FEL