Forralt bor, jégkorcsolya: hamarosan nyit a karácsonyi vásár

2016. november 18. 17:33 | Laczkó Viktória

November végén nyitja meg kapuit a Békéscsabai Karácsonyi Vásár. Másfél hónapon keresztül várják a szórakozni, kikapcsolódni, adományozni vagy  vásárolni vágyókat a megyeszékhely főterén.

Karitatív programok, kirakodóvásár és különböző szolgáltatásokkal készülnek az idei advent időszakában a szervezők. A főtéren jégkorcsolyapálya is várja az érdeklődőket, amit a diákok hétköznaponként ingyenesen használhatnak, de a nyitást követő hétvégén, vagyis december 18-20-a között minden érdeklődőnek jár az ingyenesség - közölte Mochnács Pál a korcsolyapályát üzemeltető Köviép Kft. ügyvezetője.

- Idei évtől nemcsak Békéscsaba városának a diákjai vehetik igénybe ingyenesen, előre bejelentett módon, hétköznap 9-14 óráig a korcsolyapályát, hanem egész Békés megyében az itteni KLIK-hez tartozó intézmények tanulói is - fogalmazott az ügyvezető.

A karácsonyi vásárt beharangozó sajtótájékoztatón Medgyesi Pál a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatóhelyettes ismertette a Munkácsy Mihály Múzeum programjait. - Kiemelném a Munkácsy emléktermünket, ahol gyakorlatilag Munkácsy Mihály festményein kívül Munkácsy ereklyék tekinthetők meg. Nem tudom, hogy tudják-e, hogy a legnagyobb Munkácsy ereklyegyűjteménnyel rendelkezik a Munkácsy Mihály Múzeum - mondta el Medgyesi Pál.

Ezenkívül ingyenes ételosztással is készülnek a szervezők, továbbá szervezett véradással is. Összesen 150 ezer ember érkezésére számítanak - közölte Frankó Attila, vásárigazgató. A vásár minden nap 10 órától 20 óráig várja majd az érdeklődőket. Az óvodások és az iskolások előzetes bejelentkezéssel ingyenesen látogathatják a vidámparkot.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság december 14-én bemutatja egy esetleges tűz következményeit is. Egy konténertűzzel illusztrálva milyen veszélyekkel jár, ha a karácsonyfa kigyullad a házban. 

A vásárigazgató hozzátette: - Sokkal több karitatív program lesz, illetve sokkal több érdekesség. Egy érdekesség például: a Miniszterelnökség ügynöksége háromnapos kóstoltatást fog tartani, különféle termékekből. Nagyon fontos a karitatív programjainkat elmondva, hogy két véradó napunk lesz, nem egy.

Herczeg Tamás tanácsnok szerint a Békéscsabai Karácsonyi Vásár méltó a megyeszékhely rangjához. A szervezők a lakosság segítségét kérik egy jótékonysági összefogásra; egy özvegy és kisbabája számára gyűjtenek adományokat a karácsonyi vásár helyszínén.

FEL