Forgalomból kivont járművel, jogosítvány nélkül vezetett és balesetezett

2021. május 6. 16:36 | behir

A férfi a tulajdonos tudta nélkül használta a járművet és nem segített a bajba került másik autóban ülőknek. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.Az eset még 2020. július 1-jén, 20 óra körül történt Békés külterületén. A 27 éves budapesti férfi egy forgalomból kivont tehergépkocsival okozott balesetet, amikor a járművel áttért a menetiránya szerinti bal oldalra és ott összeütközött egy éppen őt előző személyautóval.

Az ütközést követően az autó lesodródott az útról és egy vízzel teli árokban állt meg. A személyautóban ketten ültek, az utas könnyebben meg is sérült. A teherautóval közlekedő fiatal férfi egy szalagkorlátnak ütközött, majd anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy megsérült-e valaki, elhajtott a helyszínről. Ezt követően egy földesútra kanyarodott rá, de nem jutott sokáig, mert a felázott talajon pár száz méter megtétele után elakadt a járművel.

A budapesti férfi a tulajdonos tudta nélkül használta a tehergépkocsit, és mint kiderült, soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a segítségnyújtás elmulasztása és a jármű önkényes elvétele bűntett miatt indult nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait a napokban továbbította az ügyészségre.

Forrás: police.hu

FEL