Fontos határidő jár le a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. bérlői számára

2019. június 7. 09:38 | behir

A Nemzeti Eszközkezelő március 31-ig tájékoztató levelet küldött bérlőinek, melyben felajánlotta az arra jogosultaknak, hogy az eddig bérelt ingatlanukat kedvezményesen visszavásárolhatják. A megvásárlása a bérlőknek egy összegben vagy részletekben van lehetőségük, de dönthetnek úgy is, hogy továbbra is bérlőként laknak az ingatlanban, változatlan feltételek mellett.

Ezért most arra kérik a bérlőket, hogy a tájékoztató levelet vegyék át és olvassál el figyelmesen. A levél a döntési lehetőségek szerint háromféle nyilatkozatmintát tartalmat:

  1. nyilatkozat egyösszegű, kedvezményes visszavásárlásról
  2. nyilatkozat részletfizetéssel történő visszavásárlásról
  3. nyilatkozat bérleti szerződés változatlan feltételek melletti fenntartásáról.

Arra is kérik az érintetteket, hogy döntésük szerint mindenki válassza ki az egyik nyilatkozatot és kitöltve küldjék vissza a Nemzeti Eszközkezelőnek a kézhezvételtől számított 60 napon belül. Jelzik, hogy mindenképpen válasszanak egy opciót, mivel ennek elmulasztása esetén a jogszabályok rendelkezése szerint a bérleti díj 2019. július 1-jétől a háromszorosára emelkedik.

Arra is rávilágítanak, hogy a részvételről szóló nyilatkozaton tüntessék fel állampolgárságukat és a személyi azonosítójukat (a lakcímkártya hátoldalán található 11 tagból álló számsor) is.

A döntéshez és a nyilatkozat kitöltéséhez az ügyfélszolgálati irodákban is segítséget kapnak, Békéscsabán a Kinizsi utca 11 szám alatt, illetve a 06-30/165-4963-as telefonszámon.

Jelzik azt is, hogy az irodákban csak a visszavásárlással kapcsolatos ügyintézésre van lehetőség.

További információkért a Nemzeti Eszközkezelőt lehet keresni a 06-1-795-5100-as telefonszámon vagy az info@netzrt.hu e-mail címen, illetve a netzrt.hu honlapon.

További programok »

FEL