Pörög a lakás-visszavásárlási biznisz

2019. december 12. 07:41 | behir

Meglepően gyorsan összeszedték magukat a korábban hatalmas adósság miatt árverésre váró, majd az otthonvédelmi programba belépő devizahitelesek.

Meghökkentően sokan döntöttek korábbi ingatlanjaik visszavásárlása mellett a Nemzeti Eszközkezelő (NET) Zrt. bérlői közül. Az árverés helyett a kormány devizahiteleseket mentő bérlői programjába belépő egykori adósok mintegy kilencven százaléka, összesen 28500 család választotta az egyösszegű vagy részletfizetéses visszavásárlás lehetőségét 2019. október elsejéig. Közülük 6400 bérlő ráadásul úgy nyilatkozott, hogy egy összegben fizet az ingatlanért. Kétharmadukkal már a szerződést is aláírta a NET. Szerződéskötésre egyébként csak az egyösszegű vásárlás esetén kerül sor.

Azok a bérlők egyébként, akik nem élnek a visszavásárlás lehetőségével vagy nem nyilatkoznak, továbbra is bérlők maradnak. Márciustól a korábbi tájékoztatás szerint korábbi lakbérük háromszorosát kell fizetniük.

Forrás: mfor.hu

További programok »

Gazdaság

A panellakásokat lehet a leghamarabb eladni

Hiába növekedett negyedével a panellakások értékesítésének ideje, még mindig ez az ingatlantípus értékesíthető a leggyorsabban: országos átlagban 88 nap alatt kelnek el az ilyen típusú lakások. A családi házak eladói fél évnél hosszabb idő után találnak vevőt, derült ki az Otthon Centrum piaci elemzéséből.
2020. augusztus 10. 16:21
FEL