Fontos a vállalkozások digitális felzárkóztatása

2019. szeptember 26. 18:12 | Varga Diána

A turisztikai adatszolgáltatás új gyakorlatát és a cégek digitalizációjának kérdését is taglalta csütörtökön az a Békéscsabán tartott fórum, melyet a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezett a vállalkozások segítéséért.

A digitális eszközhasználat továbbra sem jellemző a hazai kis- és közepes vállalkozásokra, holott mára az az élet szinte minden területén jelen van – fogalmazott a rendezvényen Vozár Márton. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BMKIK) alelnöke jelezte: a digitalizáció szélesebb körű bevezetését továbbra is fontosnak tartják, hiszen a vállalkozásoknak ma már nem csak papír alapon, hanem elektronikus formában is adatokat kell szolgáltatniuk, archiválniuk.

Az alelnök jelezte: a kamara igyekszik segíteni a felzárkóztatást, ezért is szerveznek rendszeresen olyan fórumokat, melyeken a szakemberek a cégeket érintő aktualitásokról, jogszabályi, törvényi változásokról, pályázati lehetőségekről tájékoztatnak, illetve válaszolnak a felmerülő kérdésekre. Megjegyezte, hogy az elmúlt időszakban az adatvédelem kiemelt jelentőségű témává vált, amelyet a visszaélések elkerülése érdekében minden vállalkozásnak komolyan kell vennie.

Nagy Tamás, a HotelSystem Kft. fejlesztési igazgatója a júniusban, a turizmusban, elsőként a hoteleknél bevezetett kötelező adatszolgáltató rendszer működésére tért ki. Mint mondta, az ágazat fehérítését célzó adatszolgáltatás októbertől a panziók, jövő januártól pedig az egyéb szálláshelyek számára is kötelező lesz: a vállalkozásoknak a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ számára kell eljuttatniuk vendég- és pénzforgalmi adataikat.

További programok »

Gazdaság

Békés megyei delegáció utazik Pekingbe decemberben

Békés megyei delegáció utazik Pekingbe decemberben a Magyarország és Kína diplomáciai kapcsolatfelvételének 70. évfordulója alkalmából rendezett programsorozatra – hangzott el szerdán, a Békés Megyei Kormányhivatalban tartott sajtótájékoztatón.
2019. november 20. 14:08
FEL