Folytatódik a munka a belvárost Fényessel összekötő kerékpárforgalmi útvonalon

2019. július 1. 12:58 | behir

Tovább folytatódnak a kerékpárforgalmi létesítmények fejlesztésére irányuló kivitelezési munkák a Dózsa György úton, a Corvin utcában, a Lencsési út végén és a Magyar utcában.

A tanítási év befejezését követően a kivitelezési munkák a Lencsési úti ifjúsági tábor melletti és a Magyar utca lakott területi szakaszán túl újabb munkaterületekre terjedtek ki.

A Dózsa György út Kölcsey utca – Kastély utcai szakaszán, valamint a Corvin utca Bánát utcáig terjedő szakaszán 2019. június 17-én megkezdődtek a meglévő kerékpárút teljes átépítésével kapcsolatos munkálatok. A kerékpárút átépítése mellett sor kerül a csapadékvíz-csatorna javítására, rácsos folyóka beépítésére.

A fejlesztéssel érintett útvonalon az előrehaladásnak megfelelően a kiviteli munkák befejezéséig szakaszosan számítani kell forgalomkorlátozásra.

A Kölcsey utca – Bánát utca közötti szakaszon a gyalogos forgalom a páratlan számozású oldalról átirányításra kerül az utca páros számozású oldalára.

Az átépítésre kerülő nagy forgalmú kerékpárútnak ez a szakasza teljes lezárásra kerül és a kerékpáros forgalom ezen az útszakaszon is meg lesz tiltva! Az építés ideje alatt a kerékpáros forgalom javasolt útvonala a párhuzamos Felső-Körös sor, illetve a Kastély utca - Vajda utca útvonal.

 

 

A közútnak Lencsési-lakótelepre vezető jobb oldali forgalmi sávja a munkavégzéshez igazodóan szakaszosan lezárásra kerül. A félpályás útlezárás esetén számítani kell időszakos jelzőőrös forgalomirányításra, illetve tartós félpályás korlátozás esetén váltakozó irányú jelzőlámpás szabályozásra a kétirányú váltakozó forgalom fenntartása érdekében.

A Lencsési úton a Diófás utcától a Mester utcáig, valamint az Ifjúsági tábor melletti szakaszán elkészült a kerékpárút aszfaltozása. A Mester utcától az Élővíz-csatorna hídjáig terjedő szakaszon elkészült a kerékpárút alapja és szegélye. Az elkövetkezendő időszakban a Magyar utca Borjúrét utcai csatlakozások közötti szakaszán a csapadékvíz-elvezető csatornák, a kerékpárút alapjának és szegélyének építésével, valamint a szükséges közmű kiváltásokkal folytatódnak a kivitelezési munkák.

A kivitelei munkák befejezéseként kerül sor a fejlesztéssel érintett teljes kerékpáros útvonal közlekedési tábláinak és burkolati jeleinek egységes megújítására.

Az építéssel érintett szakaszokon a munkagépek jelenlétén kívül az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom is megnövekedhet.

Kérjük az erre közlekedőket, vezessenek óvatosabban, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait, legyenek türelmesebbek.

A kivitelező folyamatosan tájékoztatja az érintett ingatlantulajdonosokat a tervezett beavatkozásokról és folyamatosan biztosítani fogják az ingatlanok megközelíthetőségét.

A lakosok türelmét és megértését köszönjük.

 

A területeken dolgozó felelős kivitelező:      

Swietelsky Magyarország Kft. konzorciumvezető, 5600 Békéscsaba, Ipari út 44.

Forgút Bt. konzorciumi tag, 5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 10-12.

 

A beruházás a Széchenyi 2020 programban, a „Kerékpárforgalmi útvonal kialakítása, korszerűsítése Békéscsabán, a városközpont és Fényes városrész között” elnevezésű, TOP-6.4.1-16-BC1-2017-00001 azonosítószámú projekt keretében valósul meg.

 

További információ kérhető: Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.

Telefon: +36/66/241-791

E-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

 

További programok »

Fejlesztéspolitika

Megújul a kondorosi orvosi rendelő

A Magyar Falu Program idei pályázati forrásaiból újabb jelentős beruházások segíthetik a vidék népességmegtartó erejének növelését - jelentette ki Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Kondoros önkormányzata a Dr. Kupecz Benedek Háziorvosi Rendelő felújítására nyert támogatást.
2020. július 8. 18:10
FEL