Folytatódik a határon átnyuló kerékpárút-fejlesztés, Sarkadon is

2019. július 30. 18:17 | Kovács Andrea

Romániában Madarász és Nagyszalonta településeken, míg hazánkban Sarkadon épülnek kerékpárutak az összesen több 1,2 millió euró összköltségű európai uniós támogatással megvalósuló programban.

Újabb bicikli utak épülhetnek meg egy, a magyar-román határon átnyúló kerékpárút-hálózat fejlesztési projekt részeként.

A Békéscsabát Nagyszalontával és Madarász községgel összekötő kerékpárút ötlete tíz évvel ezelőtt született meg, ám akkor a Sarkad és Madarászon tervezett kerékpárutakat nem sikerült megépíteni. A jelenlegi projektben Nagyszalonta csatlakozási pont lesz az együttműködésben, hiszen a városban mintegy 250 méteres szakasz épül meg, ugyanakkor ez lehetőséget ad arra, hogy összekapcsolja a meglévő kerékpáros utakat Madarásszal, illetve Sarkaddal – mondta el Török László, Nagyszalonta polgármestere. 

 

Török László Nagyszalonta polgármestere

Török László Nagyszalonta polgármestere (fotó: Tóth Áron)

 

A Nagyszalonta mellett elhelyezkedő Madarász községben összesen majdnem 5 kilométer hosszú távon épül kerékpárút a pályázat támogatásával. Az út a településen lévő strandtól kezdődően, Nagyszalonta irányában, a főút mellett lévő gyárak mellett fog elhaladni és Nagyszalontával köti össze a Sarkad önkormányzata által megvalósított kerékpárútszakaszt – tájékoztatott Pacala Dan, Madarász község tanácsosa.

Sarkad belterületén a város turisztikai fejlesztést is célzó, két kerékpárútszakasz épül meg. Egyrészt az Éden tavakat körbeölelő, megközelítőleg 1,4 km hosszú biciklis út, illetve a Hargita sétányon egy úgynevezett vegyes forgalmú út épül majd – mondta el dr. Mokán István polgármester. Emellett szintén Sarkadon az Anti úti, meglévő kerékpárutat építenék tovább a Fekete-Körös mentén található Ökörörményi szabad strandig. A 3 települést érintő kerékpárút hálózat bruttó 1,2 millió euróból épül meg 2020-ban.

 

További programok »

Fejlesztéspolitika

Átadták a felújított Védőnői Centrumot

Kedden hivatalosan is átadták a Békéscsabai Egészségügyi Alapellátási Intézmény új védőnői centrumát. A békéscsabai védőnői szolgálat az egészségügyi alapellátás részeként végez egészségfejlesztést Békéscsaba közigazgatási területén.
2020. augusztus 3. 17:07
FEL