Folyamatosan fertőtlenítenek a békéscsabai társasházakban

2020. április 15. 16:07 | Hidvégi Dávid

A társasházakban is fontos a folyamatos fertőtlenítés a koronavírus elleni küzdelemben. A szakemberek szerint érdemes áttörölni a bejárati ajtók kilincseit, a csengőket, a kapcsolókat, de még a korlátokat is, ezzel megelőzve a járvány terjedését. A szakemberek a tisztításhoz a szokványosnál sokkal erősebb fertőtlenítő szereket használnak.

A Békéscsabai Lakásszövetkezet munkatársai nemcsak a lépcsőházakat, hanem a szeméttárolókat is hetente többször fertőtlenítik, az érintkezési felületekre pedig külön figyelmet fordítanak. A takarítás most sokkal intenzívebb szagokkal járhat, de ez az egyik helyi lakost egyáltalán nem zavarja.

– Nem zavaró az, hogy erősebben lehet érezni a fertőtlenítő szagát, mert ez most inkább megnyugtató, azt mondom – fogalmazott Faragó Antalné.

A Lencsési lakótelep egyik társasházi küldöttje elmondta, hogy az épületekben a közös költség terhére több fertőtlenítőszer biztosított. Gerlecz István hozzátette: ha elfogy, akkor a tartalék készítményeket bocsájtják rendelkezésre.

– Megvan adva, hogy mely napokon dolgozik a takarítónő. Fertőtlenítővel tisztítják a lépcsőházak korlátjait, kilincseit és ajtóit. Ahol érintkezési felületek vannak, ott egy erősebb oldattal biztosítja ezt a takarítónő, illetve a lakásszövetkezet – mondta el kérdésünkre a küldött.

A Békéscsabai Lakásszövetkezet elnöke kiemelte, hogy a takarítók a jelenlegi helyzetben erősebb fertőtlenítőszereket használnak, illetve sűrűbben végzik a munkájukat. Szilágyi László hozzátette: a 17 takarítójuk 108 lépcsőházat gondoz, amely összesen 1244 lakást érint.

A szövetkezet biztosítja ezeket a fertőtlenítő szereket, sőt, még a védőfelszerelést is a takarítóinak. Minden takarító kap gumikesztyűt, illetve a szájmaszkot, amelyeket viselnek a tisztítás során. Fokozottan fel vannak készülve – részletezte az elnök. A legtöbb társasházban a takarítók mellett a lakók is besegítenek a fertőtlenítésbe.

További programok »

Itthon

Eltiltás hatálya alatt vezetett a békéscsabai férfi, börtönbüntetésre ítélték

Eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette miatt az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján 8 hónap időtartamú végrehajtandó (!) börtönbüntetésre ítélt jogerősen az Orosházi Járásbíróság előkészítő ülésén egy 55 éves büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő békéscsabai férfit. A bíróság ezen felül 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és 3 évre a közúti járművezetéstől is.
10:47
FEL