Foglalkoztatásra és gazdaságfejlesztésre nyertek 4,2 milliárd forintot Békésben

2022. május 5. 08:27 | behir.hu

A munkaerőpiaci hátrányok lefaragása, valamint a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatása lesz a cél a 2027-ig tartó projektben.

A Békés Megyei Önkormányzat és a Békés Megyei Kormányhivatal konzorciuma a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz részeként 4,249 milliárd forintot nyert el – tájékoztatta szerkesztőségünket a megyei önkormányzat. A program március 1-jén indult és várhatóan 2027. december 31-ig tart.

A tervek szerint a konzorciumban létrejövő megyei foglalkoztatási együttműködés Békés megye egészére kiterjedő célokkal és tevékenységekkel működik majd, valamint ösztönzi és ernyőszervezetként segíti a helyi foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési kezdeményezéseket, biztosítva a koordinációt és a monitoring tevékenységet. A cél elérése érdekében képzéseket és foglalkoztatást támogató tevékenységeket indítanának, hogy a célcsoportok munkaerőpiaci hátránya csökkenjen, az új készségek elsajátításának támogatásával pedig a munkaerő minőségének javítását is elősegítenék.

A megyei önkormányzat tájékoztatása szerint nagy hangsúlyt helyeznek majd azokra a Békés megyei járásokra, amelyek az országos átlagnál alacsonyabb foglalkoztatási szinttel rendelkeznek.

További programok »

FEL