Foci Eb: a belgák következnek a 16 között

Véget ért a csoportkör a kontinensviadalon.

Csoportelsőként zárta az F-csoportot a magyar labdarúgó-válogatott a franciaországi Európa-bajnokságon. Szerda este az is eldőlt, hogy Belgium lesz az ellenfél a vasárnapi nyolcaddöntőben.

A magyar nemzeti tizenegy nem számított esélyesnek az F jelű négyesben, de szerda kora este már harmadszor bizonyította, hogy méltó a továbbjutásra, sőt, egy szenzációs gólpárbaj után megőrizte veretlenségét és a csoport élén végzett. Így várta ellenfelét az esti meccseken. Az E-csoportban a biztos csoportelső olaszok 1-0-ra kikaptak az írektől, akik így szintén ott vannak a legjobb 16 között. A belga-svéd találkozó is sokáig gól nélkül állt, majd a hajrában Belgium szerzett gólt, ezzel bebiztosították a 2. helyet és a magyarok elleni nyolcaddöntőt.

A csoportkörben több rekordot is elért a magyar csapat, hiszen a mieink és a walesiek szerezték a legtöbb gólt, mindkét csapat hatszor talált be az ellenfelek kapujába. Egyetlen nemzeti együttes búcsúzott szerzett gól nélkül: az ukránok. Emellett az Eb-k történetének legidősebb pályára lépőjét, Király Gábort és az idei kontinensviadal legidősebb gólszerzőjét, Gera Zoltán (összesítésben 2.) is csapatunk adja.

A csoportkör végeztével kialakult a nyolcaddöntők párosítása, az Eb szombaton folytatódik.

Június 25. 15.00 Svájc–Lengyelország 
Június 25. 18.00 Wales–Észak-Írország    
Június 25. 21.00 Horvátország–Portugália    
Június 26. 15.00 Franciaország–Írország    
Június 26. 18.00 Németország–Szlovákia    
Június 26. 21.00 Magyarország–Belgium    
Június 27. 18.00 Olaszország–Spanyolország    
Június 27. 21.00 Anglia–Izland    
 

Megosztás:

Címke: ,