Foci Eb: rajtolnak a magyarok

Az osztrákok ellen Bordeaux-ban lép pályára a csapat.

A labdarúgó Európa-bajnokság keddi napján eljön az a pillanat, amire szinte egy egész ország várt, hiszen a magyar válogatott is pályára lép. Az F-csoportban elsőként az osztrák válogatott lesz a nemzeti tizenegy ellenfele, 18 órától Bordeaux-ban útjára indul a labda.

Nagyon sokan várták a pénteki rajtot, hiszen végre elkezdődött a foci Eb, de igazából mindenki erre a napra készült. A magyar válogatott 44 év után újra pályára lép az Európa-bajnokságon, de a legutóbbi világversenyig is 1986-ig kell visszatekinteni. A sors játéka pedig az, hogy éppen egy nagy rivális, az osztrák gárda lesz az első ellenfél.

A magyar válogatott nem a legrövidebb úton jutott ki az idei kontinensviadalra, hiszen a selejtezőcsoportban Románia és Észak-Írország megelőzte a csapatot, majd jött a pótselejtező, ahol Norvégiát kettős győzelemmel búcsúztatta a csapat. Az osztrákok tekintélyt parancsoló mérleggel lettek csoportelsők, tíz mérkőzésen kilenc győzelmet arattak és mindössze egy döntetlen csúfította a mérleget.

A felkészülés során a „sógorok” kikaptak a hollandoktól és a törököktől, a Málta elleni találkozón pedig az osztrákok sztárja, David Alaba lőtt öngólt, úgyhogy van arra példa, hogyan lehet megfogni az osztrák csapatot. A mieink Elefántcsontpart és Horvátország ellen játszott döntetlent, a németek elleni vereség pedig jó tanulópénz lehet az erős ellenfelek előtt.

A magyar csapat nyugodtan várja az összecsapást, Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő bajlódik sérüléssel. Előbbi már edzésben van, utóbbi azonban biztos nem lép pályára. A szurkolók is nagyon várják már az összecsapást, Budai Péter testvérével és egy barátjával a helyszínen szurkolnak a mieinknek.

– Nagyon jó hangulat van a városban, van egy szurkolói zóna, sok külföldivel találkoztunk, mindenki barátságos volt. Tegnap megtaláltuk azt a szállodát, ahol a magyar csapat lakik. Énekeltünk nekik egy kicsit, reméljük ez is erőt ad nekik a mai összecsapáson. A francia tömegközlekedésben ma sztrájk van, de ezt leszámítva a helyiek nagyon segítőkészek. Miközben sétáltunk a stadion felé, először több osztrák drukkerrel találkoztunk, de után egyre több magyarba is belebotlottunk. Nagyon szurkolunk a fiúknak, mindenki azt mondja, hogy nagyjából ugyanolyan erős a két csapat, de mi bízunk a győzelemben   – fogalmazott a fiatalember.

Békéscsabán több helyszínen is szurkolhatnak a futballkedvelők a magyar válogatottnak. A belvárosban található Jetty Choconál a hátsó udvaron kialakított teraszrészen lehet drukkolni. A Media Marktban az EB ideje alatt minden nyitvatartási időben játszott meccset végig követhetnek a vásárlók. A sörfesztivál kedden ingyenes nappal kezdődik, a nemzeti csapat első Eb-meccsét óriáskivetítőn, egy 6×4 méteres LED falon követhetik a szurkolók. Az EB mérkőzés után egy koncert is várja az érdeklődőket, hiszen a Pribojszki Mátyás Band koncertje zárja a kedd estét.

Megosztás:

Címke: , ,