Valósággal felrobbant a békési Sportgödör a mieink góljától

2021. június 19. 17:09 | Hidvégi Dávid

A Sportgödör eddigi legnagyobb érdeklődést kiváltó eseménye volt a Magyarország-Portugália mérkőzés, amely a mienk bemutatkozó összecsapása volt a labdarúgó Európa-bajnokságon. A magyar válogatott szombaton játszotta a második meccsét a kontinensviadalon, amelyen ezúttal a világbajnok franciák voltak az ellenfelek. A magyar gól után az egész ország felugrott örömében!

A Puskás Arénában ezúttal is telt ház előtt futott ki a válogatottunk. Országszerte, így Békésen is összegyűltek azok a drukkerek, akik nem juthattak el az összecsapásra, de valamilyen közösségi meccsnézésre vágytak. A nemzeti csapat az első 45 percben végig helytállt a világbajnoki címvédővel szemben, sőt, Fiola Attila góljával a vezetést is megszerezte. A MOL Fehérvár FC védőjének ez volt a második találata a válogatottban, emlékezhetünk rá, hogy a 2016-os Eb-re kijutó csapatnak is az alapembere volt, azonban az első csoport meccsen, az osztrákok elleni 2–0-ra megnyert mérkőzésen megsérült és a további három találkozón már nem léphetett pályára. 

 

 

Békésen a nemrég megnyitott Sportgödörben nézhették a drukkerek az összecsapást, egy óriás kivetítőn. Fiola góljánál valósággal felrobbant a helyszín, mindenki ugrált és tapsolt örömében. A második félidőben is maradt a jó hangulat, mind a lelátón, mind a kivetítők előtt, de a 66. percben Antoine Griezmann egyenlítő góljánál a csend és a csalódottság vette át a főszerepet. Szerencsére a franciák már nem szereztek újabb gólt, így megvan Magyarország első pontja az Eb-n. Marco Rossi együttese szerdán Németországgal játszik és van esélye továbbjutni az F csoportból...

Íme néhány kép a helyszíni hangulatról:

Galéria

 

További programok »

Sport

"A küzdősport iskolai oktatása nem szólhat arról, hogy ki kit ver meg!"

A karate elemek oktatásának egyre nagyobb szerep jut az oktatási intézmények testnevelés óráin. A karate kerettantervet már akkreditálták, így elkezdődött az „aprópénzre váltása” ennek a fontos munkának, vagyis, hogy egyre több iskolában és egyre nagyobb mértékben kerüljön sor a karate elemek oktatására. Gregor László kérdéseire sensei Csákvári László VIII. DAN karatemester válaszolt.
18:17
FEL