Flashmobbal ünnepeltek a Bánfalvi Csodapiacon

2023. március 11. 18:40 | Vári Bianka

Egy éve várja a vásárlókat a „Bánfalvi Csodapiac” Gádoroson. A községben a helyi és környékbeli termelők árulják nem mindennapi portékáikat. Az évforduló alkalmából meglepetés várta a kilátogatókat.

Igazi nyüzsgő tömeg, és falusi, családias hangulat fogadja azt, aki Gádorosra látogat. Egy éve, március 12-én indult el első alkalommal az úgynevezett csodapiac, ahol a környék termelői sorakoztatják fel portékáikat. Gádoroson, korábbi nevén Bánfalván sokan foglalkoznak kézműves termeléssel, de kellett egy hely, ahol ezt meg is mutathatják.

– Igazából termelőként gondolkoztam azon, hogyan lehetne összefogni először a gádorosiakat, és utána a környező kistermelőket, hogy mutassuk meg azt, mi mivel foglalkozunk, milyen híres és nevezetes termékeket tud Gádoros felmutatni, megmutatni a nagyközönségnek – árulta el Kokovecz Adrienn, ötletgazda.

fotó: Vári Bianka (behir.hu)

Kokovecz Adrienn, a piac ötletgazdája, termelő - Viharsarki Chili (Fotó:behir.hu/Vári Bianka)

Nem hagyományos piaci termékekre, zöldségekre, gyümölcsökre kell gondolni, hanem igazi különlegességekre. Az ötletgazda maga is termelő, a Viharsarki Chili termékek széles palettáját lehet megtalálni a polcain, melyek közül nem egy díjat is kiérdemelt. De ez csak egy a többi, nagy gonddal elkészített portéka mellett, ugyanis ézműves, fűszeres sajtok, vagy viaszos gyertyák közül is válogathatnak a vásárlók. De ugyanúgy megtalálhatóak a termelői mézek, a fából vagy vesszőből készült termékek, horgolt, fonott és szőttes áruk.

Immár egy éve, hogy minden hónap második szombatján kipakolnak a standokra, és megtelik élettel a piac. Márciusban pedig már évfordulót ünnepelhettek, amelyet meglepetéssel fűszereztek a szervezők.

– Néhány tánccal, igazi bulis zenével jöttünk azért, hogy egy kis hangulatot csináljunk, másrészt pedig, mert szerettük volna, ha megismernek minket egy kicsit jobban a környékbeliek, ugyanis mi is gádorosiak, orosháziak, nagyszénásiak vagyunk – mondta el Bogdánffy-Szőke Anett, a Zenés Újjászületés Mozgalom tagja.

Galéria

További programok »

FEL