Figyelmetlenség vezetett a tótkomlósi vonatbalesethez

2022. július 28. 17:17 | behir.hu

Tilos jelzés ellenére hajtott vasúti átjáróba Tótkomlóson és ütközött össze motorvonattal egy kisbusz április elején. A balesetben senki nem sérült meg. A rendőrség a figyelmetlen jármű vezetőjével szemben a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indult eljárás vizsgálatát most fejezte be.

Vasúti közlekedési balesetről értesítették április 14-én dél körül a rendőrséget Békés megyében. A rendőrség közlése szerint egy kisbusszal közlekedő nő a Tótkomlóson található vasúti átjáróba a tilos jelzés ellenére hajtott be és összeütközött egy motorvonattal. A balesetben senki nem sérült meg.

A 45 éves tótkomlósi nővel szemben az Orosházi Rendőrkapitányságon vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indult eljárás. A jármű vezetője kihallgatásán elmondta, hogy figyelmetlen volt, amikor behajtott a vasúti átjáróba és nem vette észre azt, hogy a fénysorompó piros jelzést mutatott.

A rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait a napokban továbbította az ügyészségnek.

FEL