Vonat és kisteherautó ütközött Mezőhegyes mellett, kisiklott egy vagon

2023. szeptember 6. 11:16 | behir.hu

A vonat egyik szerelvénye kisiklott, a másik a sínen állt meg.

Összeütközött egy kisteherautó és egy két vagonból álló motorvonat Mezőhegyesen, a 4444-es út 65-ös kilométerénél, a vasúti átjárónál. A vonaton összesen nyolc ember, a teherautóban a sofőr tartózkodott – tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A vonat egyik szerelvénye kisiklott, a másik a sínen van, a vasúti átjárótól ötven méterre állt meg. A balesethez az orosházi és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik áramtalanították a mozdonyt és a gépkocsit.

Az átjáróban teljes útlezárás, a vasútvonal érintett szakaszán teljes pályazár van érvényben. A társegységek is a baleset helyszínén dolgoznak.

FRISSÍTÉS: Mindeközben a MÁV Inform arról ír, hogy a Mezőhegyesről Békéscsabára 9:35-kor elindult személyvonatot (37015) érte a baleset. Arról tájékoztattak, hogy a fénysorompó jól működött és tilos jelzést mutatott. Az utasok közül senki nem sérült meg.

A motorkocsi két tengellyel kisiklott a baleset következtében, így a műszaki mentés és a helyszínelés elhúzódhat. A vonatok nem közlekedhetnek, Mezőhegyes és Mezőkovácsháza között az utasokat pótlóbuszok szállítják.

 

Galéria

További programok »

FEL