Fesztiválról fesztiválra

2016. május 28. 07:09 | behir.hu

A kőszínház színpadán jelenleg Szép Ernő: Lila ákác című darabja fut a békéscsabai közönség nagy örömére, de már készül a következő évad első bemutatója is (Örkény István Macskajátéka), mindeközben városról városra, fesztiválról fesztiválra jár a Békéscsabai Jókai Színház társulata.

A színház előadásaira több fesztivál felkérés is érkezett. Egy bemutatkozáson már túl is vannak, hiszen május 23-án a szegedi Finálé Fesztiválon járt Molière: A fösvény című előadása, amelyen négyszeres vastapsot kapott a társulat. Ám nincs megállás! Pozsgai Zsolt: A szűz és a szörnye egészen Ukrajnáig, azon belül is Khersonig utazott, a XVIII. „Melpomena Tavrii” Nemzetközi Színházi Fesztiválra május 27-én. Itt már harmadik alkalommal vendégszerepel a Jókai Színház, az elmúlt években díjakkal a tarsolyukban tértek haza.

A következő állomás: Pécs. A Családi Fesztiválra kapott megtisztelő meghívást június 5-re. A szegény csizmadia és a Szélkirály című mesejáték; június 12-én szerepel a POSzT Fesztivál programjában a Mario és a varázsló, illetve Theo Herghelegiu Tündéri című előadása (kooprodukció az Aradi Kamaraszínházzal és a MASZK Egyesülettel) ugyancsak a POSzT Fesztiválon szerepel június 17-én. A teátrum természetesen boldogan tesz eleget a felkéréseknek, miközben még be sem fejeződött ez az évad…

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház

FEL