Festők, festői környezetben - elindult a Közösségek Hete

2017. május 9. 18:00 | Balázs Anett

Országszerte elindult a Közösségek Hete. A programban arra kapnak lehetőséget a különböző csoportok, egyesületek, intézmények, hogy megmutassák magukat, történetüket, tevékenységeiket és megismerjék egymást is. A Közösségek Hetéhez a Munkácsy Mihály Múzeum is csatlakozott, több rendhagyó programmal. Kedden például a Gabonamúzeum területén a felnőttek a festészetet és a rajzolást próbálhatták ki.

Festők, festői környezetben. Az alkotótábor tagjai nagy lelkesedéssel láttak hozzá a Gabonamúzeum területén ideiglenesen kialakított szabadtéri műteremben a munkához. A legtöbben a szélmalmot állították fókuszba. Az egyesület tagjai elsősorban olyan nyugdíjasok, akik a munka miatt egész életükben félretették festői vénáikat, de most, hogy újra van idejük, hódolhatnak szenvedélyüknek.

A Közösségek Hete elnevezésű kezdeményezés egyik kiemelt célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson a helyi egyesületek, kisebb csoportok számára, amelyek ilyen módon könnyebben megtalálják az utat nyilvánosság felé. A József Dezső Amatőr Szakkör és Alkotótábor Egyesület közel tíz éve jött létre azzal a céllal, hogy az amatőr festőket minőségi munkára ösztönözze.

– 2008-ban alapítottam az egyesületet. Az volt az álmom, hogy az amatőr festők ne giccset alkossanak, hanem mindenki tanulja meg az akadémiai tanagyagot. A profik pénzért alkotnak, mi szerelemből festünk, viszont a szaktudást immár 9 éve elsajátítottuk. A tagságunk 20-21 fővel - a fluktuációt figyelembe véve - állandóan működik – fogalmazott Ócsai László szakkörvezető.

Az országos kezdeményezés helyi programjai a Munkácsy Mihály Múzeum szervezésében valósulnak meg. A következő alkalommal, május 11-én csütörtökön, Békéscsaba híres, illusztris épületeit, helytörténeti vonatkozású városrészeit járhatják körbe az érdeklődők.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

Életmód

FEL