Fenntartót vált a békési Hunyadi téri óvoda

2021. március 4. 08:27 | D. Nagy Bence

Az óvoda 2021. július 1-jétől a Reményhír Intézményfenntartó Központ fenntartásában működik tovább.

– Tovább színesedik Békés oktatási palettája, miután hamarosan a megvalósulás fázisába lép a Hunyadi téri óvoda fenntartó-cseréje. Az intézmény új lehetőségek és szakmai célok mentén fejlődik tovább – mondta el szerdán Kálmán Tibor, Békés polgármestere.

A városvezető Durkó Alberttel, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziójának misszióvezetőjével közösen tartott tájékoztatót, amelyen elhangzott, hogy az előzetes egyeztetések során mind az intézmény munkatársai, mind a szülők egyhangúlag támogatták a fenntartóváltást.

– Ebben a körzetben is igyekszünk megtalálni azokat az értékeket, gyémántokat, amelyek minden gyermekben ott vannak, egyes esetekben talán több réteg alatt rejtőzve – emelte ki Durkó Albert. Mint mondta, a tehetségek felszínre hozásában megfelelő szakembergárda segíti majd az óvodásokat.

A Hunyadi téri óvoda jelenleg még a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde tagintézményeként üzemel, a fenntartóváltás 2021. július 1-jétől lép életbe.

– Az óvodában jelenleg két kiscsoport működik, összesen 28 gyermekkel. Hiszem, hogy a sok éves tapasztalattal rendelkező Reményhír Intézményfenntartó Központ tovább fejleszti és színesíti városunk oktatását – hangsúlyozta a polgármester.

 

Itthon

Ismét jelentősen lehűl az idő a jövő héten

Ismét jelentősen, egy nap alatt mintegy 10 fokos lehűlés várható a jövő héten. A hét nagy részén borús, esős idő lesz jellemző, nem csak eső, néhol havazás is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
18:14
FEL