Felvételt hirdet a Békéscsabai Színitanház

2020. május 8. 18:37 | behir

A növendékek egyedülálló képzési módszerrel, kiemelkedően színvonalas feltételek között - a Békéscsabai Jókai Színházban, a Békéscsabai Napsugár Bábszínházban, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központban, a Fővárosi Nagycirkuszban, a Szarvasi Vízi Színházban - tanulhatják az előadóművészetet. A járványügyi veszélyhelyzet miatt a felvételi online zajlik, jelentkezés digitális úton, határidő: 2020. június 10.

A Békéscsabai Színitanház felvételt hirdet 2020 szeptemberében induló, egyedülállóan komplex jellegű, gyakorlat központú, államilag finanszírozott színész és táncos képzéseire.

Céljuk, hogy az előadóművészeti képzés módszertanát megújítva olyan színészeket és táncosokat segítsenek a pályára, akik a személyiséget fejlesztő műhelymunka, valamint a gyakorlati színpadi alkotás során elsajátított szakmai ismereteiket magas szinten képesek alkalmazni a professzionális szakmai feladatok ellátásakor.

A növendékek kiemelkedően színvonalas feltételek között: a Békéscsabai Jókai Színház, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ, a Fővárosi Nagycirkusz, a Szarvasi Vízi Színház eleven alkotómunkájában közreműködve tanulhatják az előadóművészetet. Egyedülálló képzési módszerük a színházi, színpadi gyakorlaton valamint a módszeresen felépített képesség fejlesztésen alapul. Növendékeik, egyéni fejlesztésüket szolgáló tanóráik mellett, szereplői lehetnek színházi, cirkuszi, zenés színházi produkcióknak, ekképpen valós színpadi gyakorlat során sajátíthatják el az alapvető szakmai ismereteket.

A képzés egyedi komplexitása abban áll, hogy előadóművész növendékek (színész, táncos, artista) közös gyakorlások, próbák, produkciók során, elsajátíthatják mindhárom művészeti ág (színházművészet, táncművészet, cirkuszművészet) eszközrendszerének alapjait, komplex tudású, szemléletű és kifejező erejű előadóművészekké válhatnak.

A 25 éve sikeres képzés a 2020/21-es tanévtől budapesti bázissal is gyarapodik. A Békéscsabai Jókai Színház székhelye mellett a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Művésztelepén kialakított képzőbázison is indítanak színész és táncos osztályokat. A budapesti osztályok színpadi gyakorlatának egyes elemei – a szakmai program alapján – a Jókai Színház produkcióiban valósulhatnak meg, így a tanév meghatározott részét Békéscsabán töltik a növendékek (szállásukat biztosítja az intézmény).

A hatékonyság érdekében, kis létszámú, legfeljebb 14 fős osztályokkal szervezik az oktatást. Az oktatás állami finanszírozású, térítésmentes.

További információ itt található.

További programok »

FEL