Felvételi egyszerre az egyetemre és a bankba

2016. május 11. 11:19 | Fekete Kata

Duális felsőfokú képzést indít 2016 őszétől a Budapest Bank Békéscsabai Bankműveleti Központjával együttműködve a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár-és Egészségtudományi Kar Békéscsabai Gazdasági Campusa. A pénzügy-számvitel alapszakra felvételizők május 30-ig jelentkezhetnek a banki szakirányú duális képzési helyekre.

 

A felsőoktatásban is egyre népszerűbbé váló duális képzések célja a képzési tartalom és módszerek gyakorlatorientáltságának növelése, a felsőoktatási képzések keretében a munkaerőpiac-kompatibilis képességek és készségek fejlesztése. A duális képzés során a hallgató már egyetemi évei alatt részletes ismereteket szerez a munka világáról, megismerkedik a későbbi vállalati, üzemi, szervezeti feladatokkal, a szakmai gyakorlóhelyen eltöltött időben pedig közvetlenül részesévé válhat a munkafolyamatoknak, lehetősége nyílik a szakmai kompetenciák gyakorlására.

A campus pénzügy-számvitel alapszakára felvételizők május 30-ig adhatják be jelentkezésüket a banki szakirányú duális képzési helyekre a bank honlapján keresztül. Júniusban egyéni és csoportos meghallgatások, gyakorlatok segítségével választja ki a bank azokat, akiket szívesen látna a képzésen, amennyiben az egyetemre is felvételt nyernek. Azok a diákok, akiket felvesznek a duális képzésre, a szorgalmi időszak után, decemberben kezdhetik meg a gyakorlatot a Bankműveleti Központban. A gyakorlati idő alatt a hallgatók projektmunkákat végeznek, szakmai képzéseken és tréningeken vesznek részt. A program során jelentős gyakorlati tapasztalattal rendelkező banki szakemberek segítik az hallgatókat a szakmai fejlődésben. A képzés átöleli a teljes, 3,5 éves egyetemi képzési időszakot.

- Folyamatosan törekszünk az oktatás színvonalbeli és tartalmi megújítására, ami során elsődleges számunkra, hogy a végzős hallgatóink kezébe a valós munkaerő-piaci igényekhez igazodó, versenyképes diplomát adhassunk. Ennek jegyében indítjuk el első duális programunkat most az ország egyik legelismertebb nagybankjával, a megye egyik legnagyobb munkaadójával, a Budapest Bankkal közösen – emelte ki dr. Árpási Zoltán, a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Karának Békéscsabai Gazdasági Campusának oktatási dékán-helyettese.

Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank minőségi- és operációs vezetője, a Békéscsabai Bankműveleti Központ vezetője hozzátette: a A Budapest Banknál az ügyfelek magas színvonalú kiszolgálása és az üzleti siker szempontjából egyaránt kulcsfontosságú, hogy országos szinten is kiemelkedő munkatársakkal dolgozzanak békéscsabai Bankműveleti Központban. Ebből fakadóan nem csupán önként felvállalt társadalmi ügyük, hanem érdekük is, hogy tegyenek a helyi közép- és felsőfokú oktatás magas színvonaláért.

FEL