Felújított drótszamarak találtak gazdára szombaton

Újabb felújított kerékpárokat adtak át szombaton, a Drótszamár Projektnek köszönhetően. A Green2Move Egyesület önkéntesei második alkalommal újítottak fel lakossági felajánlásokból származó kerékpárokat, melyeket rászoruló fiatalok között osztanak szét. A program zárórendezvényét az Andrássy Úti Társaskörben rendezték meg.

Minden évben egyre nagyobb sikere van a programnak és egyre több embert érnek el vele – mondta el Papp Zoltán. Az akció ötletadója kiemelte, hogy a jövőben szeretnék, ha nem csak Békéscsabán, hanem más Békés megyei településen is lenne hasonló kezdeményezés, ehhez partnereket keresnek. A jelentkezőket pontok alapján rangsorolják, a legmagasabb pontszámot elérő fiatal választhatott magának először a felújított kerékpárok közül.

– A Drótszamár Projektnek nem csupán az a célja, hogy kerékpárt adományozzanak rászoruló fiataloknak, hanem van egyfajta nevelő célzata is. A záró rendezvényen például akadálypáját kellett teljesíteni. Ezeknek a programoknak a célja, hogy ne egyszerűen csak kapjanak egy eszközt, hanem meg is becsüljék azt és meg is küzdjenek érte.  Ebben a folyamatban végül megtanulják, hogyan kell a kerékpárt használni, szabályosan közlekedni, miért jó és egészséges, ha ezt használják – hangsúlyozta Papp Zoltán.

Megosztás:

Címke: , , ,