Feloszlatta magát a sarkadkeresztúri képviselő-testület

2016. szeptember 30. 14:33 | Mikóczy Erika

Feloszlatta magát a minap Sarkadkeresztúr képviselő-testülete. A feloszlatás mellett voksolt Hunyadyné Cserge Mária, Nagyné Bondár Anikó, Orodán Istvánné és Tóth László András, ellene pedig Bakucz Péter polgármester és dr. Szatmári László. Nem vett részt az ülésen Nagy Géza alpolgármester - írja a beol.hu.

A beol kérdésére Bakucz Péter elmondta: érződött a feszültség a grémiumon belül, a személyi ellentétek mellett a véleménye szerint az vezethetett az önfeloszlatáshoz, hogy költségvetési, likviditási problémákkal is küzd a település. Ennél többet azonban nem osztott meg.

– Nem működött együtt a polgármester a képviselő-testülettel, mindent külső emberekkel akart megoldani – mondta Orodán Istvánné, aki szerint a javaslatokat sem fogadta el a településvezető. Hozzátette, hogy már egy éve is feloszlatták volna a képviselő-testületet, de akkor Bakucz Péter azt ígérte, hogy együttműködik – ezt azonban meglátása szerint nem tartotta be. Ő úgy ítélte meg, hogy már nincs értelme ezt így tovább folytatni, megingott a polgármesterbe vetett bizalom.

Arról is beszélt: egy sikertelen projekt miatt több millió forintot kell, kellett fizetnie az önkormányzatnak, inkasszózták is. Ez odáig vezetett, hogy végül a közfoglalkoztatottak fizetése is veszélybe került, noha az arra szánt forrás mindig pontosan érkezik az önkormányzathoz. Kértek egy könyvvizsgálói jelentést is, ami alátámasztotta a felvetéseiket, hogy valami nincs rendben.

– Nem lehetett tovább folytatni a megkezdett munkát – ecsetelte Nagyné Bondár Anikó. Hozzátette: nem elég, hogy nem volt egységes a képviselő-testület, az is problémát jelentett, hogy félig-meddig tájékoztatott a polgármester, sok dologról nem tudtak és azokról csak az utcán, szóbeszéd révén értesültek. Összességében azt mondta: muszáj volt feloszlatni a képviselő-testületet.

A helyi választási bizottság az időközi önkormányzati voksolást december 18-ára tűzte ki, akkor döntenek majd arról a helyiek, hogy ki ülhet a polgármesteri székbe, kik lesznek a képviselő-testület tagok a jövőben. A jelenlegi képviselő-testület szeptember 19-én oszlatta fel magát.

Forrás: beol.hu

FEL