Félmilliós mobilt loptak el egy piaci árustól

2022. május 31. 15:15 | behir

Közel félmillió forintot érő mobiltelefonját hagyta őrizetlenül egy férfi Orosházán, a piacon. Egy nő ellopta a telefont, de a rendőrök elfogták, így a tulajdonosa visszakapta a készüléket.

Ellopták egy árus mobiltelefonját még április 5-én Orosházán, a Könd utcai piacon - olvasható a rendőrségi tájékoztatásban. Az esetet ismertető írás szerint a férfi mindössze néhány percre hagyta őrizetlenül a készüléket azon az asztalon, ahol árusított. A pénztárgépet és a papírokat nem bántotta senki, a közel félmillió forintot érő mobilra azonban hamar lecsaptak.

A rendőrök kiderítették, hogy egy nő lopta el a telefont. Miután előállították, lefoglalták, ami így sértetlenül visszakerült a tulajdonosához. Az Orosházi Rendőrkapitányság az 53 éves orosházi nő ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait május 30-án továbbították az ügyészségnek.

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kér mindenkit, hogy vigyázzon a személyes dolgaira. Táskákat, pénztárcákat, mobiletelefonokat ne hagyjanak sehol még rövid időre, percekre sem őrizetlenül - hangsúlyozták végül.

További programok »

Itthon

Második alkalommal rendeznek Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot Békésen

Június 3-án szombaton második alkalommal hívják életre a Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot a Dánfoki Üdülőközpontban. Az eseményen a vármegye önkormányzati tűzoltóságainak munkatársai mutatják be felszereléseiket és eszközeiket, továbbá a kilátogatók több látványos bemutatót tekinthetnek meg a helyszínen.
16:47
FEL