Betörtek egy házba Orosházán

2022. február 23. 09:11 | behir.hu

Debreceni férfiak törtek be a gyanú szerint egy házba Orosházán. Valószínűleg nem gondolták, hogy hamarosan vissza kell térniük Orosházára, de már nem önszántukból. A Békés és Hajdú-Bihar megyei rendőrök kitartó munkája azonban meghozta az eredményt: elfogták őket.

Betörők vittek el egy bútorszéfet 2022. január 28-án este egy orosházi családi házból. A széfben pénz volt. A házban működő biztonsági rendszer segítségével jelzést kapott a történtekről a tulajdonos, aki először egyik családtagjának szólt, majd a rendőrséget is értesítette. A bejelentés után a rendőrök rövid időn belül a helyszínre érkeztek, de a háznál már nem találtak senkit, az elkövetők rendkívül gyorsan elmenekültek. Az Orosházi Rendőrkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói kitartóan gyűjtötték és elemezték az információkat.

A szálak Hajdú-Bihar megyébe vezettek, ezért az ottani rendőrök is bekapcsolódtak a nyomozásba, és az ő segítségükkel sikerült azonosítani a férfiakat. A szoros és kiváló együttműködés ezután is folytatódott, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi szolgálatának, illetve Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei 2022. február 22-én hajnalban a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozóival együtt Debrecenben elfogták a két férfit. Az Orosházi Rendőrkapitányság az 54 éves P. Zoltánt és az 53 éves L. Istvánt lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

Forrás: police.hu

További programok »

Itthon

Németh Szilárd: A nemzeti konzultáció egy sikeres eszköz Brüsszelben

Orbán Viktor miniszterelnök sikeresebben tud tárgyalni Brüsszelben, amennyiben a lakosság részt vesz a nemzeti konzultációban – fogalmazott a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos csütörtökön Békéscsabán. Németh Szilárd szerint fontos, hogy akik Európában és helyben, akár itt, Békéscsabán szeretnék képviselni a magyar, illetve a helyi emberek érdekeit, azoknak szabadoknak, szuveréneknek kell lenniük.
19:42
FEL