Fellobbant a diákolimpiai láng

2016. június 24. 14:36 | behir.hu

Tizenegy év után ismét Gyulán rendezik a Kis Iskolák Sportversenyének országos diákolimpiai döntőjét, ahol mintegy 130 oktatási intézmény tanulói mérkőznek meg egymással. A fiatalok az atlétika mellett labdarúgásban és kézilabdában mérik össze erejüket.

Ünnepélyes felvonulással vette kezdetét a diákolimpiai döntő, a fiatalok a Világórától indultak és érkeztek a várhoz, ahol a megnyitót rendezték, ahol fellobbant a diákolimpiai láng is.

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke elmondta, 130 iskolából, több mint 900 versenyző érkezett a megmérettetésre az ország minden megyéjéből. A megújítást és az aktivitást tűzte zászlajára a megyei diáksport egyesület, amely minél több országos döntőt szeretne Békés megyébe hozni. Az elmúlt egy évtizedben Békéscsaba adott otthont az országos rendezvényeknek, most a fürdőváros a házigazda.

– Kovács Tibor ötlete alapján elindult egy mozgalom a kisiskolák számára, ahol a 200 fő alatti intézmények diákjai mérhetik össze tudásukat. Nem a méret a lényeg ebben a tekintetben sem, hiszen a tehetségek ott lehetnek a legkisebb faluban is. Dzsudzsák Balázs is egy kis faluból származik – emelte ki Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere. A versenyek péntek reggel kezdődtek egyszerre több helyszínen. A labdarúgók négy pályán küzdöttek a városi sporttelepen, míg a tér másik oldalán az atléták mérték össze a tudásukat. Futásban több távon indulhattak a versenyzők, de kislabdahajítás és távolugrás is szerepelt a programban. A diákolimpiai döntőn az atlétikai versenyek szombaton érnek véget, labdarúgásban és kézilabdában pedig vasárnap avatnak győztest.

 

FEL