Felfüggesztették a börtönkártérítéseket

2020. január 23. 15:42 | behir

Az elmúlt időszak sűrűn hallott médiafogalma volt a „börtönbiznisz”, amely egy több milliárd forintos iparágat takar. A börtönben ülő bűnözők, ügyvédjeik segítségével már tizenkétezer pert indítottak a magyar állam ellen.

Az elítéltek a rossz börtönkörülményekre hivatkozva több mint tízmilliárd forintot pereltek ki az államtól. A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében kijelentette, hogy a kormány azonnali hatállyal felfüggeszti a börtönkártérítések kifizetését, az eddig életben lévő szabályozást pedig az Igazságügyi Minisztérium felülvizsgálja.

Az államnak okozott kár mellett a börtönbiznisz növeli a bizalmatlanságot az igazságszolgáltatással szemben, valamint sérti az emberek igazságérzetét – olvasható a közleményben.

forrás: MTI

További programok »

Itthon

Orbán Viktor: Magyarország mindenek előtt

A klímavédelem kapcsán cselekedjünk, ne csak beszéljünk! – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében vasárnap, a Várkert Bazárban. A kormányfő beszélt Trianonról, az elmúlt 10 év eredményeiről, az új nemzeti konzultációról, Gyöngyöspatáról, a családvédelmi intézkedésekről és a következő két évről is.
17:52
FEL