Félezer széket adományoz Gyula város erdélyi testvérvárosának, Kovásznának

Gyula önkormányzata Kovászna önkormányzatának adományozta az Erkel Ferenc Művelődési Központ korábbi színháztermi székeit. A gyulai művelődési ház 2015-ös felújításakor új színháztermet és vadonatúj székeket kapott, így lehetett a leszerelt, de még jó állapotú bútorokat a testvértelepülésnek felajánlani. Az 500 székből álló adományt június 13-án délelőtt szállították el az Almásy-kastély cselédszárnyából – olvasható az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. közleményében.

Kovászna képviseletében Thiesz János, a város polgármesterének tanácsadója és Butyka Gyula, a kovásznai művelődési központ kulturális referense volt jelen. – A felajánlás nagyon jól esett és nagyon jól jön, ugyanis sok szép elképzelésünk van a székek hasznosítására – fogalmazott Thiesz János. Hozzátette, amennyiben meg kellett volna vásárolni ezeket a bútorokat, az nagyon nagy költséget jelent, így ez a felajánlás hatalmas segítséget jelent.

Köszönet az adományért, ami annak is ékes bizonyítéka, hogy immár évek óta remek a kapcsolat a két önkormányzat között – hangsúlyozta.
A testvérvárosi kapcsolat, mondhatni magyar-magyar barátság 2006 óta töretlen, így immár 12 éves múltra tekint vissza – minderről Hajnal Edit adott tájékoztatást. A városmarketingért és nemzetközi kapcsolatokért felelős referens hozzátette, az emberi, a civil kapcsolatok dominálnak, így az évről-évre megtartott találkozókon túlmenően számos nemzetközi konferenciát szerveztek már és több pályázatot nyertek el, bonyolítottak le közösen.

Aláhúzta, Kovászna városa több alkalommal biztosított helyszínt és kiváló partnerként bizonyított. A legutóbbi közös pályázat kihelyezett eseményét éppen két hónappal ezelőtt rendezték meg – ismertette, kiemelve: Gyula és Kovászna együttműködése egészen kiváló. Azt is elmondta, a félezer színházi széket a Kovásznai Városi Művelődési Központ fogja majd hasznosítani.

Megosztás:

Címke: ,