Fékhiba miatt történt halálos baleset

2016. szeptember 23. 07:02 | Fekete Kata

Több közlekedési szabály megszegése vezetett halálos balesethez Gyomaendrőd külterületén - írja a Police.hu.
 

Halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsít a rendőrség egy férfit, aki május 17-én a 46-os számú főúton, Gyomaendrőd külterületén kisteherautójával balesetet szenvedett. Előzött és eközben neki szemből érkezett egy tehergépkocsi. Fékezett, vissza akart térni a sávjába, de átsodródott a baloldali forgalmi sávba és összeütközött a tehergépkocsival. A kisteherautó jobb első ülésén utazó férfi a helyszínen életét vesztette, a jármű vezetője súlyosan megsérült.

Az igazságügyi műszaki szakértő véleménye szerint a kisteherautó fékberendezése hibás volt, a gumiabroncsai kopottak voltak és nem volt bennük megfelelő nyomás. Emellett a baleset idején a sofőr a megengedett 60 km/h helyett 96-98 km/h sebességgel hajtott.
 
A Szarvasi Rendőrkapitányság a közlekedési baleset ügyében elrendelt nyomozást lezárta és a 39 éves okányi férfi ellen vádemelést javasol. A büntetőeljárás iratait a rendőrség 2016. szeptember 22-én elküldte a Szarvasi Járási Ügyészségre.
 
A történtek kapcsán a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten kéri a közlekedőket, hogy saját maguk és utasaik, közlekedő partnereik biztonsága érdekében tartsák be a közlekedési szabályokat! Az előírások megszegése, a sebességhatárok túllépése növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát.
 

FEL