Fedett kerékpártárolókat kapott az orosházi kórház

2021. július 13. 06:23 | behir.hu

Az orosházi kórház két régi partnere: a Vasex Kft. és a Pet-Bau Kft. tulajdonosának támogatásából készült el két új fedett kerékpártároló az intézmény udvarán.

Sok olyan magánszemély és cég van Orosházán és a kistérségben, akik rendszeresen támogatják az orosházi kórházat adományokkal, felajánlásokkal. A COVID járvány miatt sajnos 2021-ben nem jöhetett létre a Jótékonysági Kórházi Bál, így az intézményt segítő Orosházi Kórházért Alapítványhoz nem folyhattak be a betervezett bevételek.

– Ezért tavasszal elindítottunk egy célzott akciót, amiben megkeressük azon partnereinket, akik az elmúlt években támogatták az alapítványon keresztül a kórházat. Velük együtt meghatározunk egy fejlesztési célt, amivel a kórházi dolgozók munkakörnyezetét, komfortját tudjuk javítani, és ennek megvalósításához nyújtanak célzott támogatást – mondja elöljáróban dr. Duray Gergő, az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet vezetője.

Az első ilyen, közösen megvalósított fejlesztés a kórház udvarán elkészült két fedett kerékpártároló.

– Egyre több kollégánk érkezik két keréken dolgozni, ezért fontosnak tartottuk, hogy a kerékpároknak kulturált, fedett tárolók készüljenek a sürgősségi osztály és a főépület udvari bejárata mellett. Ebben segített a két cégtulajdonos, amit ezúton is köszönünk a teljes kollektíva nevében – tette hozzá az intézményvezető.

A Let’s Do It Vasex Barkácsáruház tulajdonosa 50 ezer forintos támogatást nyújtott az alapítványnak, emellett jelentős kedvezményt biztosított a szükséges alapanyagok árából. Mint mondja, nem csak orvosi eszközökkel lehet támogatni egy kórházat.

– Maga a gyógyítás az a cél, ami több száz ember együttes munkájával érhető el. A kórházi dolgozó viszont jobban és hatékonyabban végzi a munkáját, ha az őt körülvevő környezet rendezett, modern, így végül a gyógyítás is hatékonyabb. Számunkra mindig fontos volt a helyi közösségek segítése, ezért csatlakoztunk a kórház kezdeményezéséhez – fogalmaz Polyák János.

A kerékpártárolót a Pet-Bau Kft. kiváló szakember gárdája állította össze, amiért nem kértek fizetséget.

– A kórházzal hosszú évek óta kiváló a kapcsolatunk, sok munkát végeztünk már náluk, ezért mikor megkerestek minket, nem is volt kérdés, hogy segítünk – mondja Busa Krisztián. A cég egyik tulajdonosa kiemelte, mivel ők épületszerkezetek kivitelezésében is tevékenykednek, elvállalták a kerékpártároló elkészítését.

– Megterveztük, felmértük az anyagigényt, majd az előkészítés után kollégáim a helyszínen összeállították. Bízunk benne, hogy a kórházi dolgozók megelégedve használják majd. Ez a munka a mi ajándékunk a kórház dolgozói felé, ezzel is megköszönjük azt a kitartást és áldozatot, amit a járvány ideje alatt tettek értünk – zárta Busa Krisztián.

Forrás: Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet

További programok »

FEL