Farsangi mulatság a Békés vármegyei Vakok és Gyengénlátók Egyesületében

2023. február 25. 15:14 | Fajó Attila

Szombat délelőtt farsangi mulatság hangja töltötte be a Békés Megyei Könyvtár Lipták Pál termét. Két hosszú év kényszerszünet után újra farsangi mulatságot rendeztek a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületénél.

Talán meg sem érthetjük, mit is jelent egy ilyen társasági esemény, közös kikapcsolódás azoknak azon embertársainknak, akik valamilyen fogyatékkal élnek együtt. Magabiztosságot adhat az, ha tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül.

– Sajnos a COVID-19 közbeszólt – mondta el Ádász István egyesületi elnök – és a tagjainknak már nagy igénye volt arra, hogy újból együtt lehessünk, szórakozhassunk.

– A hovatartozás érzése – akár csak egy közös éneklés is – minden szívet megmelenget és nagyon nagy szükség van rá, az egyesület tagjait tekintve különösen – összegezte a program hasznát Bokor Józsefné, a Vakok és Gyengénlátók Egyesületének irodavezetője.

A rendezvényen különböző humoros jelenetek, vidám zeneszámok színesítették a programot. Az együttlétet a jellemezverseny győztesének kihirdetése zárta, amit az ez alkalomból összeállt ünnepi zsűri tett meg. Ezekután az asztalra felkerült farsangi fánk és egyéb finomságok mellett folytatott beszélgetés biztosította a további kellemes hangulatot.

 

Galéria

További programok »

Itthon

A következő napokban is kora nyárias idő várható, sok napsütéssel

A következő napokban is kora nyárias idő várható sok napsütéssel, gomolyfelhőkkel és 25 Celsius-fok körüli maximumokkal. Kedden többfelé, a hét többi napján elszórtan lehet zápor, zivatar - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
16:43
FEL