Szőlőtermesztéssel, növényvédelemmel és borászattal kapcsolatos kérdésekről tartott előadást tegnap este a Lencsési Közösségi Házban Gulyás Ferenc szőlősgazda, a Szent Vince Borrend elnöke. A Kertbarát kör tagjainak meghirdetett szakmai beszélgetést a 2015-ös év legsikeresebb borainak kóstolása követte.
A Szent Vince Borrend Békés megyei tagozata önálló lovagi székként működik. Az itteni borosgazdák azon dolgoznak, hogy összehangolják a nedűt a gasztronómiával, ezen belül is a tájra elsősorban jellemző kolbász fogyasztásával.
Gulyás Ferenc elnök elmondta, a borrendi tagsághoz elsősorban az a fontos, hogy az illető a kulturált borfogyasztást terjessze. Így lehet ajánlani a kolbász mellé a vörösborokat, ami a paprikás hússal harmonizál. Paprika nélküli kolbászok vagy szalámik mellé rozét vagy könnyed vörösbort javasolt a szakember.
A programot a Lencsési Közösségi Ház farsangi rendezvénysorozatának részeként tartották meg.