F1: Újabb pilótának lett pozitív a koronavírus-tesztje

2020. október 21. 18:12 | behir

Lance Stroll közösségi oldalán erősítette meg, hogy a rosszulléte miatt kihagyott Eifel Nagydíjat követően pozitív lett a koronavírus-tesztje. Korábban a Racing Point másik pilótája, Sergio Pérez esett át a fertőzésen, amely miatt két versenyen sem lehetett ott.

Lance Strollnak már a nürburgringi hétvégét is ki kellett hagynia, mivel nem érezte jól magát. Csapata, a Racing Point elárulta, már Szocsi után problémái voltak a kanadainak, és felmerült a gyanúja, hogy koronavírusos, ám mivel több negatív vírustesztet is produkált, úgy tűnt, másfajta betegség miatt nem ülhetett autóba. A versenyzőt aztán az Eifel Nagydíjat követően is tesztelték, miután hazautazott, és most közösségi oldalán megerősítette: pozitív lett az eredmény. 

– Szeretném tudatni, hogy nemrég pozitív lett a COVID-19-es tesztem az Eifel GP hétvégéje után. Száz százalékig jól érzem magam, és azóta már negatív lett a tesztem – közölte az Instagramon a Racing Point versenyzője.

Miután viszont azóta már újra negatív teszteredményt produkált, a tervek szerint versenyezni fog a hétvégi Portugál Nagydíjon. Stroll a második Forma–1-es versenyző, aki elkapta a koronavírust, a nyáron éppen csapattársa, Sergio Pérez fertőződött meg. A mexikóinak két versenyhétvégét is ki kellett hagynia, mielőtt gyógyultnak nyilvánították. Stroll eközben úgy hagyta ki az Eifel Nagydíjat, hogy akkor még nem volt biztos, hogy koronavírusos. Mindhárom esetben Nico Hülkenberg volt a csapat helyettese. A német a hírek szerint a portimaói hétvégén is készenlétben áll, az F1 Insider úgy tudja, nemrég a Racing Point silverstone-i gyárában is járt, hogy szükség esetén felkészültebben érje, ha váratlanul újra csörög a telefonja.

 

Forrás: M4 Sport

 

További programok »

FEL