F1: Mégis lesz Török Nagydíj

2021. június 25. 14:06 | behir.hu

Még az év elején ismertették, hogy a Kanadai Nagydíj helyére Törökország ugrik be, de végül azt a futamot sem tudták megrendezni. A Formula 1 vezetése pénteken bejelentette, hogy Isztambul mégis vállal egy futamot, de csak ősszel a Szingapúri Nagydíj helyén.

Szingapúr az október 3-i versenyig nem lazít a járványügyi belépési korlátozásokon, így szervezők nem tudták volna több ezer ember előtt, biztonságosan megrendezni a futamot. A városállam versenye, így 2020 után 2021-ben is elmarad. Az F1 vezetése péntek délután a hivatalos oldalán közölte, miszerint ezen a hétvégén Törökország rendez majd futamot. 

Idén már többször változott a naptár, hiszen június 13-án eredetileg a Kanadai Nagydíjat rendezték volna meg, de végül a járványügyi korlátozások miatt törtölték a versenyt. A helyére Törökország ugrott volna be, de beutazási korlátozások miatt ez sem történt meg, ezért rendez végül duplafutamot Ausztria.

A közleményből kiderült, hogy az Isztambul Park egy ideje már készen állt arra, hogy visszatérjen a naptárba, ha esetleg egy újabb versenyt töröltek volna. A pálya 2005 és 2011 között adott otthont folyamatosan F1-es futamoknak, de csak 2020-ban tért vissza a naptárba, akkor is amiatt, hogy az eredeti helyszínek nagyrésze nem vállalt nagydíjat a koronavírus miatt.

További programok »

FEL