Ezúttal az online térben zajlott a Békéscsabai Digiporáma Fesztivál

2020. november 21. 17:22 | D. Nagy Bence

Az egész országból és a határon túlról is küldtek művészeti alkotásokat a rendezvényre.

A fesztivált, amely a Márvány Fotóműhely közreműködésével zajlott, a szervezők különleges módon bonyolították le a Lencsési Közösségi Házban.

– Immár tizenötödik alkalommal rendezhettük meg a Békéscsabai Digiporáma Fesztivált. A rendezvény az idei évben speciális körülmények között zajlott: a járványhelyzet miatt úgy döntöttünk, hogy az eseményt az online térbe költöztetjük – mondta el Takács Péter, a közösségi ház vezetője, majd köszönetet mondott a Békéscsabai Médiacentrumnak, a fesztivált ugyanis a cég közvetítette a behir.hu-n. 

Átmenet film és video között.

 

A művészeti megmérettetésre összesen húsz versenyző harminc pályamunkája érkezett be az ország számos pontjáról, de a Felvidékről is küldtek be alkotásokat. A digiporámákat háromtagú zsűri értékelte.

– A digiporáma valahol átmenet a film és a video között, habár mint minden példa, ez is sántít kicsit. Az ilyen alkotásokban nagy szerepe van a fotóknak és a zenéknek, illetve ezek kölcsönhatásának – foglalta össze Szabó Márta fotóművész, a zsűri Székesfehérvárról érkezett tagja. 

 

Fotó: Lencsési Közösségi Ház

 

A zsűri tagjai az értékelés során kiemelték, hogy a versenyzők kivétel nélkül gyönyörű fotókkal dolgoztak, ugyanakkor nagyobb hangsúlyt kell fektetni a zenei alapok megválasztására is.

A 15. Békéscsabai Digiporáma Fesztivál eredeményei a következők:

I. hely: Szabó Ferenc Fefe (Biatorbágy) - A falu végi fafaragó mester

II. hely: Kércz Tibor és Kércz Viktor (Érd) - Pelicans of Kerniki Lake

III. hely: Lex Mónika (Solymár) - Történetszilánkok

A Lencsési Közösségi Ház különdíja: Baán Katalin (Cegléd) - Tangó

Itthon

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület is segít a hátrányos helyzetű gyermekeknek

Ismét szárnyakat bontanak a Karácsonyi Angyalok, hiszen Bonnyai Sándor hatodik éve gyűjt adományokat a nehéz sorsú gyermekek számára. A „Karácsonyi angyalok” elnevezésű akció – a járvány miatt – idén a Békés megyében élő rászorulókat segíti elsősorban, de a szervező bízik abban, hogy a kárpátaljai nehéz sorsú gyermekeknek is tud juttatni az adományokból. A karácsony előtti akcióhoz idén is csatlakozott a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület.
18:35
FEL