Ezúttal az online térben zajlott a Békéscsabai Digiporáma Fesztivál

2020. november 21. 17:22 | D. Nagy Bence

Az egész országból és a határon túlról is küldtek művészeti alkotásokat a rendezvényre.

A fesztivált, amely a Márvány Fotóműhely közreműködésével zajlott, a szervezők különleges módon bonyolították le a Lencsési Közösségi Házban.

– Immár tizenötödik alkalommal rendezhettük meg a Békéscsabai Digiporáma Fesztivált. A rendezvény az idei évben speciális körülmények között zajlott: a járványhelyzet miatt úgy döntöttünk, hogy az eseményt az online térbe költöztetjük – mondta el Takács Péter, a közösségi ház vezetője, majd köszönetet mondott a Békéscsabai Médiacentrumnak, a fesztivált ugyanis a cég közvetítette a behir.hu-n. 

Átmenet film és video között.

 

A művészeti megmérettetésre összesen húsz versenyző harminc pályamunkája érkezett be az ország számos pontjáról, de a Felvidékről is küldtek be alkotásokat. A digiporámákat háromtagú zsűri értékelte.

– A digiporáma valahol átmenet a film és a video között, habár mint minden példa, ez is sántít kicsit. Az ilyen alkotásokban nagy szerepe van a fotóknak és a zenéknek, illetve ezek kölcsönhatásának – foglalta össze Szabó Márta fotóművész, a zsűri Székesfehérvárról érkezett tagja. 

 

Fotó: Lencsési Közösségi Ház

 

A zsűri tagjai az értékelés során kiemelték, hogy a versenyzők kivétel nélkül gyönyörű fotókkal dolgoztak, ugyanakkor nagyobb hangsúlyt kell fektetni a zenei alapok megválasztására is.

A 15. Békéscsabai Digiporáma Fesztivál eredeményei a következők:

I. hely: Szabó Ferenc Fefe (Biatorbágy) - A falu végi fafaragó mester

II. hely: Kércz Tibor és Kércz Viktor (Érd) - Pelicans of Kerniki Lake

III. hely: Lex Mónika (Solymár) - Történetszilánkok

A Lencsési Közösségi Ház különdíja: Baán Katalin (Cegléd) - Tangó

Itthon

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek Békéscsabán

Idén a korábbi évektől eltérően emlékezett február 25-én a kommunista diktatúrák áldozataira a békéscsabai önkormányzat. Egy korabeli képeket és történéseket magában foglaló, online füzetet állítottak össze az érdeklődőknek. Emellett a város vezetése szűk körben az emlékműhöz is kilátogatott csütörtökön.
2021. február 25. 15:22
FEL