Ezt tegye, ha elmaradt második oltást igényelne!

2021. május 28. 12:52 | behir.hu

Betegség, munkahelyi elfoglaltság, vizsga – néhány olyan élethelyzet, ami miatt valaki nem tudta felvenni a megadott időpontban a koronavírus elleni oltás második adagját. Milyen lépéseket kövessen az, aki más időpontban szeretné megkapni a vakcinát? Jönnek a részletek!

Abban az esetben, ha valaki a korábban megadott időpontban nem tudta felvenni a védőoltás második adagját, lehetősége van pótoltásra jelentkezni. A páciens háziorvosával egyeztet, aki javaslatot tesz az oltás felvételére a klinikai állapot, valamint a szakmai szabályok alapján meghatározott oltási időablak figyelembe vétele mellett, ezt követően az oltópontok telefonos központján keresztül időpontot foglalnak a meghatározott napokra – tájékoztat az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet.

 

Az időpontfoglalás menete

Fontos szempont, hogy az adott személy hol kapta meg az első adagot:

  • ha a kórházban oltották be Pfizer, Sputnik V, Astra Zeneca, Sinopharm első adagjával, akkor a kórházban veheti fel a második pótoltást.
  • ha a háziorvosánál kapta meg a Pfizer vagy a Sputnik V oltás első adagját, akkor a második pótoltást is a kórházban kaphatja meg. 
  • ha a háziorvosnál vette fel a Sinopharm vagy az Astra Zeneca oltás első adagját, a második pótoltást ezen vakcinákkal a kórház nem tudja biztosítani!

Az orosházi Dr. László Elek Kórházban folyamatosan működnek az oltópontok, ahol előre összeállított, napi lista alapján végzik kollégáink az oltásokat. Így a pótoltásokra kizárólag az alábbi napokon, 15-16 óra között van lehetőség.

  • kedd - Pfizer
  • szerda - Astra Zeneca, Sinopharm (kizárólag kórházban kapott első adag esetén)
  • csütörtök - Sputnik V

További programok »

FEL