Új szabály van érvényben az elmaradt második oltás igénylésére

2021. szeptember 24. 17:19 | behir.hu

A korábbiakkal ellentétben már nem telefonon, hanem az internetes rendszeren keresztül kell időpontot foglalni az elmaradt második oltásra.

Alapesetben a második oltás időpontjáról az első oltás alkalmával tájékoztatja az érintettet az oltópont. Az elmaradt második körös oltás időpontfoglalására azoknak van lehetősége, akik az első oltásukat már megkapták itthon, viszont a második oltásukat még nem vették fel a vakcinához meghatározott várakozási időn túli időpontig – emlékeztet szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet.

Célszerű az olthatóság, valamint az oltási időablakok vonatkozásában a háziorvossal is egyeztetni - teszik hozzá.

Az elmaradt második körös oltások pótlását már kizárólag az online időpontfoglaló rendszeren keresztül lehet igényelni. A rendszer a TAJ szám alapján beazonosítja a személyt, aki csak olyan típusú vakcinára foglalhat második oltást, amilyennel az első oltás történt.

Ezzel együtt megszűntek a kijelölt napok a pótoltásokra, és már a korábban megadott telefonszámon sem fogadjuk az időpont kéréseket az elmaradt második oltásokra.

Arra is kitérnek, hogy az orosházi Dr. László Elek Kórházban a Könd utcai szakrendelő bejárata melletti, védőnői szolgálat helyiségeiben folyamatosan működik az oltópont, ahol előre összeállított, napi lista alapján végzik kollégáink az oltásokat.  Az elmaradt második oltásra jelentkező személy a vakcina kártyáját és egy újonnan kitöltött hozzájárulási nyilatkozatot hozzon magával.

További programok »

FEL