Ezt az idényt gyorsan felejtsük el..

2016. május 14. 06:38 | behir.hu

A szezon utolsó előtti mérkőzését játszotta az alsóházi rájátszásban az I. osztályú Békéscsabai ENKSE kézilabda együttese. A városi sportcsarnokban megrendezett mérkőzésen a Mosonmagyaróvár együttese volt az ellenfél. Az előző két derbi egygólos vereségét követően egyben reménykedhetett a kilátogató - egyébként igen kevés – néző: a lányok a szebbik arcukat mutatják, küzdeni tudásból végre jelesre vizsgáznak és legalább szépen búcsúznak saját közönségüktől. Különösen, a legutóbbi, utolsó helyen álló Budaörs elleni vereség volt fájó, a csapat hagyományaihoz nem méltó.

Az első percekben nem lehetett a kéz együttes között különbséget tenni, aztán a lilák elkezdtek támadásban sorra hibázni, három ziccer maradt ki rövid időn belül. A vendég együttes semmi különöset nem csinált, „hozta a kötelezőt”, a csabai lányok tulajdonképpen kezükbe adták a lehetőséget. Éltek is vele, a 16. percben már három gól volt az előnyük (4-7). Ez a különbség tulajdonképpen nem változott, amikor úgy tűnt hogy fel lehet zárkózni, rendre jött az eladott labda vagy éppen a kihagyott ziccer. Az ukrán Olga Nikolayenkon kívül gyakorlatilag nem lehetett a viharsarki csapatnál jó teljesítményt felfedezi, ennek köszönhetően már öt gól is volt a Mosonmagyaróvár előnye, s végül négy maradt belőle az első harminc perc végére.

A második játékrész már valamivel jobban indult, a másik idegenlégiós Glusica számára mindenképpen, miután úgy „szállt be” ezekben a percekben, ahogyan az korábban is elvárható lett volna. A második etap első hat góljából négyet ő szerzett, szépen araszolt közelebb ellenfeléhez ezzel a csapata, és a 13. percre sikerült is az egyenlítés (16-16). Sőt! Ebben a periódusban összeállt a védekezés is, átvette a vezetést a Csaba (17-16). Az addig igen csendes közönség is kezdett magára találni, de „szegény embert még az ág is húzza”, újra történt valami. A játékba lendülő Glusica elkövetett egy nagy butaságot, tizenkét méterre a saját kapujától teljesen feleslegesen szabálytalankodott két percet érően az ellenfelével szemben, ezzel „kipontozta” magát, miután begyűjtötte a harmadik két percét is. A későbbiekben kiderült: nagyon nagy árat kellett ezért fizetni. Az amúgy is sérülésekkel teletűzdelt viharsarki csapat a meccs végére egyszerűen elfogyott, 21-21-ig még tartotta a lépést az ellenfelével, de hat perccel a vége előtt robbantott a vendégcsapat, Varga József edző nagyon jól nyúlt a cserékhez, akik eldöntötték a végét. Nikolayenko időntúli hetesből betalált még ugyan, de ez is csak szépségtapaszra volt elég, megint egy góllal, 24-25-re kikapott a BENKSE.

Az utolsó fordulóban az MTK otthonában kell helytállni, május 21-én. Sajnos annak a derbinek csabai szempontból nem lesz tétje, miután az utolsó előtti helyről már nem tud feljebb lépni. Amennyiben papírforma eredmény születik az MTK-Budaörs derbin, abban az esetben lejjebb sem kerülhet. Bízunk benne, hogy a következő évben nem ezen kell majd izgulnunk a bajnoki pontvadászat végén, ezt az idényt pedig gyorsan felejtsük el..

Szegedi Zsolt

FEL