Ezekre a keresztféléves képzésekre lehet jelentkezni Békés megyében

2022. október 21. 12:49 | Vári Bianka

Már lehet jelentkezni a 2023 februárjában induló keresztféléves képzésekre. Békés megyében is több szak közül választhatnak a jelentkezők.

A 2023/24-es tanév felvételi rendszerében jelentős változások lesznek, ezek azonban nem érintik még a keresztféléves képzéseket. Így, aki a jelenlegi menetrend szerint kíván felvételizni, az most teheti meg. A Kodolányi János Egyetem orosházi campusának egyetemi docense kifejtette: ez azt jelenti, hogy a jelenleg futó felvételiben az eddig megszokott pontszámítási módon alakulnak a ponthatárok is. Az alap- és osztatlan képzés, valamint felsőoktatási szakképzés esetén a felvételi összpontszámot 400+100 pontos pontszámítási rendszerben kell kiszámítani.

– A felvi.hu felületén ki tudja választani az illető a szakot és az intézményt, ahol azt is ki tudja kalkulálni, hogy a meglévő dokumentumok alapján hány pontja van, majd be tudja adni a jelentkezést, valamint csatolhatja a szükséges dokumentumokat – mondta el Malatyinszki Szilárd.

Az orosházi campuson, alapszakon 4 képzésre lehet jelentkezni, mégpedig gazdálkodási és menedzsment, turizmus-vendéglátás, emberi erőforrás, illetve szociális munka alapszakokra. Emellett pedig szakirányú továbbképzéseket is kínál az egyetem.

– Fontos megjegyezni, hogy minden szakunk levelező és távoktatásos képzésben is elérhető. Most, a rezsicsökkentés kapcsán elég fontos, hogy költségkímélő módon valósítsuk meg a képzéseket, és ez azt jelenti, hogy minden szakunk elérhető távoktatásban. Így a hallgatónak nem kell kilépnie az otthonából ahhoz, hogy a képzésbe bekapcsolódjon, ezt digitális eszközök segítségével megteheti – emelte ki.

Malatyinszki Szilárd hozzátette, hogy a Kodolányi János Egyetem orosházi intézetében a hallgatók egyéni mentorálás mellett családias környezetben tanulhatnak, lehetőségük van kedvezményes kollégiumi ellátásra, mely segíti őket a munka és magánélet egyensúlyának megteremtésében. A Békés megyei hallgatók számára pedig 50 százalékos kedvezményes tandíjat biztosít az intézmény a társadalmi szerepvállalása keretében.

fotó: Vári Bianka (behir.hu)

Szintén keresztféléves képzést hirdetett a Gál Ferenc Egyetem Gazdaságtudományi Kara. Békéscsabán a gazdálkodás- és menedzsment alapképzésre lehet jelentkezni nappali és levelező tagozatra.

– Szeretnénk ezt a képzést megfelelő jelentkező és felvett hallgató létszámmal indítani 2023 tavaszán. Ez a képzés mind a nappali, mind a levelező tagozaton önköltséges formában érhető el, tehát csak fizetős képzésre lehet jelentkezni. Ezt a kormány által meghatározott jogszabály mondja ki – fejtette ki Kovács Katalin, a GFE oktatási igazgatója.

A felvételizőknek néhány dátumot fontos megjegyezniük: jelentkezni november 15-ig lehet, a hitelesítési határidő pedig november 20. A jelentkezéskor még hiányzó dokumentumokat január 10-ig lehet feltölteni, illetve a ponthatárokat várhatóan 2023. január 24-én hirdetik ki.

További programok »

FEL